След протест, внесен от Окръжна прокуратура-Варна по повод определение на

...
След протест, внесен от Окръжна прокуратура-Варна по повод определение на
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняем в извършване на различни измами, компютърни престъпления и пране на пари

След митинг, импортиран от Окръжна прокуратура-Варна във връзка определение на Окръжния съд, с което мярката за неотклонение на обвинен за измами, компютърни закононарушения и пране на пари е променена от „ задържане под стража “ в „ домакински арест “, 23-годишен съветски жител остава в ареста. Варненският апелативен съд анулира правосъдния акт на първата инстанция.

Младият мъж е арестуван по отношение на досъдебно произвеждане, следено и ръководено от прокурор от Окръжна прокуратура-Варна, с предмет източване на фирмени сметки на комерсиално сдружение през октомври 2021 година Той е притеглен към наказателна отговорност за осъществени закононарушения, свързани със съставянето на неистинен документи за идентичност за тяхното потребление, за компютърни закононарушения, както и за пране на пари. Деянията са осъществени в съучастничество с други лица и при изискванията на продължавано закононарушение.

Представителят на Апелативната прокуратура съобщи, че домашният арест би улеснил обвинения да извърши други сходни закононарушения, защото за тях е нужно само електронно устройство и интернет връзка. Освен това той акцентира, че към следствието са присъединени три други досъдебни производства, по които на български жители са породени вреди за над 16 000 лв..

Протестът на прокуратурата бе оценен като състоятелен от състав на Апелативен съд-Варна. Обоснованото съмнение за авторството на действието е подкрепено с множеството събрани доказателства. Трите закононарушения са с висока социална заплаха. Обвиняемият е работил подмолно и с присъединяване на други лица. Въззивният съд реши, че заплахата 23-годишният чужденец да се укрие или да извърши друго закононарушение е действителна и не откри аргументи, които да постановат изменение на най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не предстои на обжалване и е дефинитивно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР