След промяната на възрастовите групи от страна на Европейската конфедерация

...
След промяната на възрастовите групи от страна на Европейската конфедерация
Коментари Харесай

Събират млади националки U17 за първи лагер в зала „Левски София“

След смяната на възрастовите групи от страна на Европейската конфедерация CEV ще имаме новосформирана национална групировка при девойките. Тя ще е формирана от състезателки, родени 2007/2008 година. Този тим ще бъде воден от Владислав Тодоров и се събира в този си тип за първи път. Ще бъде извършен тридневен лагер. Кампът ще е в зала „ Левски София “ на 29, 30 и 31 октомври. Подобен ще бъде извършен и в края на на месец ноември, когато ще бъдат извикани още нови имена.

Пред тази селекция следва Балканско състезание, което се явява подготовка за Европейския шампионат през 2023 за девойки под 17 години. Форумът е очакван сред 15 и 31 януари в Турция. Точните дати и градът-домакин ще бъдат оповестени в допълнение от домакините. Подготовката за Балканското състезание ще стартира в края на декември.

Селекционерът Владислав Тодоров събира 18 девойки за първия лагер. Идеята е на идващия общ брой да бъдат извикани още състезателки и по този начин да бъде дадена опция на повече млади волейболистки за изява. След двата лагера ще бъде разгласен окончателният уголемен състав за подготовката през декември.

„ Решенията, които бяха взети на интернационално равнище, постановиха смяна в националните обединения. Имаме доста положителни състезателки в тази възраст. Владислав Тодоров е доста стимулиран да работи с тях. Надявам се да могат да осъществят своя капацитет. Пожелаваме триумф на младите ни волейболистки в идните надпревари “, разяснява ръководителят на Комисията по детско-юношески волейбол Евгени Иванов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР