След проливните дъждове в последните дни нивото на втория по

...
След проливните дъждове в последните дни нивото на втория по
Коментари Харесай

След дъждовете: Язовир Огоста достигна най-високото си ниво от 8 години /снимки/

След проливните дъждове в последните дни равнището на втория по величина у нас язовир „ Огоста “ край Монтана доближи най-високото си равнище от 2014 година насам, само че още е надалеч от сериозните стойности. Това заяви регионалният шеф на Монтана Валери Димитров.
В момента във водохранилището са събрани 363 милиона кубически метра вода, което е 71,74 на 100 от оптимално вероятния размер от 506 милиона кубически метра.
Притокът в язовира е 173,947 кубически метра в секунда, а разходът - 51,551 кубически метра в секунда. До равнището, достигнато напролет на 2014 година, има още три метра ресурс, посочи Димитров.
Всички водно-електрически централи на стената на язовира работят на цялостна мощ, защото има задоволително вода за това. Язовирът е построен като годишен изравнител на преваляванията.
През пролетта той поема дъждовните води със своя свободен размер, а по-късно водата се изпуска следено в река Огоста, без да се основава заплаха от наводняване в долното течение на реката, прецизираха от регионалната администрация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР