След продължителни реанимационни мероприятия днес е починал 74-годишният мъж, хоспитализиран

...
След продължителни реанимационни мероприятия днес е починал 74-годишният мъж, хоспитализиран
Коментари Харесай

Нова жертва на COVID-19 у нас, почина 74-годишен мъж

След продължителни реанимационни мероприятия през днешния ден е умрял 74-годишният мъж, приет в болница в УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “. Това оповестиха от Министерство на здравеопазването. Пациентът беше признат в лечебното заведение в тежко здравословно положение на 8-ми март. Той е страдал от тежки хронични белодробни проблеми. След осъществяване на лабораторни проучвания за новия ковид резултатите бяха позитивни.

Министерството на здравеопазването изрича съболезнования на фамилията и околните на умрелия мъж.

По-рано умря брачната половинка на 74-годишния мъж. Двамата бяха признати в тежко положение в „ Пиргов “. Знае се, че те са имали контакт с родственик, която се е завърнала през февруари от Италия. Голяма част от фамилията е под карантина. Вчера даже ръководителят на Оперативния щаб за ковид генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски разяснява, че няма кой да погребе дамата, тъй като семейството си е разрешила неблагоразумието да не съблюдава рекомендациите за празненства с доста хора, като в този момент роднините са под наблюдаване.

Случаите на ковид у нас са 31. От през днешния ден имаме двама умряли. Останалите пациенти с позитивна проба на COVID-19 са в София, Монтана, Плевен и Габрово.  Страната към този момент вкара изключително състояние поради разпространяването на вируса. Притесненията са, че у нас има разнообразни точки на поява на ковид. Хората би трябвало да поддържат добра хигиена и да заобикалят контактите със инфектирани. Най-застрашени са възрастните. Младите изкарват вируса по-леко.

В света най-засегната е Китай – страната, откъдето потегли COVID-19. Следва Италия, където ситуацията към момента мъчно се появява. Иран и Южна Корея са идващите най-засегнати.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Инфо: вести.бг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР