След приключването на поръчките на Eurofighter през 2019 г. няма

...
След приключването на поръчките на Eurofighter през 2019 г. няма
Коментари Харесай

BAE Systems съкращава 6% от персонала си във Великобритания

След приключването на поръчките на Eurofighter през 2019 година няма нова самолетна стратегия, която да поддържа английската отбранителна промишленост.

Още по тематиката
Deloitte регистрира рекордни доходи

Оборотът на компанията за финансовата година до май е 39 милиарда $
18 сеп 2017
Луиз Бергхолм: Очаквам скоро договаряния за шведски изтребители

Посланикът на Кралство Швеция в България пред " Капитал "
28 юли 2017
Доналд Тръмп желае да усили военния бюджет на Съединени американски щати с 54 милиарда $

Това е 10% растеж на държавните вложения в защитата, които би трябвало да бъдат обезщетени с орязване на вътрешни разноски
28 фев 2017 Това е първата стъпка на новия изпълнителен шеф Чарлс Уудбърн към преструктуриране на групата. Британската отбранителна компания BAE Systems ще редуцира близо 2000 работни места, като най-вече ще бъдат наранени военновъздушните й интервенции, написа Financial Times. Една от най-големите международни компании в бранша ще закрие 1400 работни места във военновъздушния бизнес, 375 в морското звено и 150 в осведомителните стратегии. Това съставлява към 6% от личния състав й във Англия, където са заети 33 хиляди души и компанията е един от най-големите работодатели. Намаляването на личния състав няма да засегне индустриалните мощности на компанията в Съединени американски щати.

Предприетите ограничения са първата стъпка на новия изпълнителен шеф Чарлс Уудбърн към по-голяма успеваемост в отбранителната група. Намаляването на работните места, което би трябвало да бъде публично оповестено през тази седмица, се прави поради прекомерно дребния брой поръчки за самолетите Eurofighter Typhoon. Това се отразява съществено на отбранителната промишленост в страната. Уволненията ще бъдат главно в Уортън, Ланкашир и Портсмут, където се създават самолетите.

Засега след приключването на поръчките на Eurofighter през 2019 година няма нова самолетна стратегия, която да поддържа английската отбранителна промишленост. BAE ще продължи да работи по програмата за пета генерация самолети F-35, само че създаването на самите самолети ще бъде движено от Съединени американски щати.

Намаляване на бюджета

Министерството на защитата във Англия е натрупало недостиг от 20 милиарда паунда, което изяснява и намаляването на работната ръка от страна на BAE Systems. Министерството алармира още предходната година, че посредством признатата тактика за корабостроене ще търси метод да понижи разноските си. Профсъюзите към този момент оповестиха терзанието си, откакто излязоха слуховете за всеобщи уволнения, първо оповестени от Sky News. Според представителите на служащите държавното управление е отговорно, тъй като все по-голяма част от бюджета на министерството отива за закупуване на американски артикули.

Профсъюзът Unite, който е главен представител на отбранителния бранш във Англия, разгласи в понеделник, че държавното управление би трябвало да работи по-усилено за опазване на английските работни места в промишлеността. " До 2020 година 25% от парите за защита на Англия ще отиват в американски фабрики, споделят в свое изказване от съюза. Правителството би трябвало да направи дълготрайна индустриална тактика. "

Инвеститорите от своя страна одобряват дейностите на BAE Systems като знак, че дълго чаканата поръчка на 48 самолета от Саудитска Арабия няма да бъде изпълнена в период. Неспазването на периодите докара до съкращаването на 370 работни места в подразделението, произвеждащо самолети, още през 2015 година

Фокусът на новия шеф

Откакто застана отпред на BAE Systems през юли, изпълнителният шеф Чарлс Уудбърн търси метод да направи компанията по-ефективна и да я концентрира върху нови технологии. Той ще има проблем и с контракторите в областта на защитата, които са под напън да трансферират производството към други страни. Ако това се случи, може да се наложат още съкращения, този път в региона на Уортън.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР