След премиерата на Nissan Qashqai през 2007 г. японският производител усъвършенства кросоувъра

...
След премиерата на Nissan Qashqai през 2007 г.
японският производител усъвършенства
кросоувъра
Коментари Харесай

Третият Nissan Qashqai

След премиерата на Nissan Qashqai през 2007 г. японският производител усъвършенства кросоувъра още веднъж и още веднъж. Сега се предлага третото потомство Qashqai. Очаква се новият модел да се появи на германския и европейския пазар през 2021 година.

Nissan желае да вдигне комфорта, качеството и технологиите на модела на по-високо равнище. Новата платформа на алианса с Renault - CMF-C, която Qashqai употребява като първия модел в Европа, значително носи отговорноста за това. Запазвайки същите пропорции, новата архитектура използваща специфична композиция от алуминий и стомана с ултрависока якост трябва да обезпечи по-голяма коравина, повишена сигурност при злополука и оптимизирани характерности на шофиране.

Като част от тактиката за електрификация, новият Qashqai ще се предлага с две варианти за задвижване - с ефективен 1,3-литров бензинов мотор с две равнища на мощ, всяка с мека хибридна система, и с новото задвижване e-power, което носи чувството за директно електрическо шофиране, характеризиращо се с непрекъснато ускоряване, само че без притесненията за дължината на пробега, които постоянно се свързват с електрическите автомобили.

Освен батерия, генератор, инвертор и електродвигател, системата e-Power включва и бензинов двигател; само че той единствено зарежда батерията, до момента в който колелата се задвижват чисто електрически. По този метод e-Power се различава главно от конвенционалните хибридни системи, при които както електрическият мотор, по този начин и двигателят с вътрешно горене работят заедно за задвижване на колелата.

Усъвършенстваната система за подпомагане на лидера ProPilot с Navi-link също намира свое място в новия Qashqai. Тя предлага даже повече помощ на лидера - в повече пътни обстановки от преди. ProPilot с Navi-link може да форсира и стопира автомобила в рамките на лентата по автомагистралите до зададена скорост. При интензивно спиране в придвижването автомобилът стопира до място, ако е належащо. Ако Qashqai 3 стои неподвижно за по-малко от три секунди и автомобилите начело потеглят, той автоматично стартира да се движи още веднъж.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР