След предизвестения провал на втория мандат - какви са шансовете

...
След предизвестения провал на втория мандат - какви са шансовете
Коментари Харесай

След предизвестения провал на втория мандат: Има ли шансове за кабинет с третия?

След предизвестения неуспех на втория мандат - какви са възможностите да се случи нещо с третата директория? Президентът самичък би трябвало да реши на коя от останалите парламентарно показани партии да я връчи. Опозицията е безапелационна, че България би трябвало да отиде на предварителни избори. Дали ще бъдат 2 в 1, или не - това ще реши президентът.

Само от „ Възраждане ” споделиха, че имат подготвен състав на кабинет и ще вършат опити за държавно управление, в случай че третият мандат отиде при тях. „ Ако изобщо има подобен, няма да го бавим. Винаги сме казвали, че сме подготвени да го вземем и да съставим държавно управление ”, уточни водачът на партията Костадин Костадинов.

И до момента в който въпросът на кого президентът би връчил последния изследователски мандат към момента няма отговор, Има Такъв Народ счита, че поправките в главния закон може да доведат до конституционна рецесия при назначението на служебна власт. Тошко Йорданов разяснява, че е по-добре изборите да са в един ден с тези за европарламент, с цел да има по-голяма изборна интензивност и да не се харчат непотребни пари от държавния бюджет.

Още в неделя от Движение за права и свободи обявиха, че няма да работят за трети мандат. Опит за кабинет с третата директория няма да вършат и от Българска социалистическа партия. „ Ако пристигна при нас, ще го върнем незабавно. Ние сме за избори 2 в 1 ”, безапелационна е Корнелия Нинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР