След празниците и в началото на новата година много хора

...
След празниците и в началото на новата година много хора
Коментари Харесай

Отказването от алкохола през януари е вредно

След празниците и при започване на новата година доста хора желаят да пречистят организма си и да се откажат от нездравословните привички. Спирането на алкохола за един месец обаче носи повече вреди, в сравнение с изгоди, написа доктор Кристиян Йесен в Daily Mail.

" Сухият януари " е известна самодейност във Англия, подкрепяна от няколко здравни организации. Според Йенсен обаче хората, които се придържат към нея и не пият алкохол през целия месец, наваксват с повече пиянство през февруари.

Според него хората, които считат, че би трябвало да станат въздържатели за 30 дни, към този момент са разтревожени, че пият прекомерно доста. По-добре за тях е да имат най-малко два " сухи " дни на седмица през цялата година. По мнението на специалисти въздържането от алкохол два-три дни в седмицата е минимум нездравословният метод на консумация - по-добър вид от пиенето по малко всеки ден.

Съветът на доктор Йенсен е да използваме месеца на положителните решения не за коренно прекъсване на алкохола, аз за последователно понижаване на потреблението. За някой, който пие всеки ден, това значи да стартира да пие през ден. Така ще сложим основите на една по-здравословна 2013 година

Източник: dailymail.co.uk

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР