След повече от пет часа разговорът на френския президент Еманюел

...
След повече от пет часа разговорът на френския президент Еманюел
Коментари Харесай

Путин и Макрон говориха дълго, какво се разбраха

След повече от пет часа диалогът на френския президент Еманюел Макрон с съветския му сътрудник Владимир Путин в Москва завърши, съобщи Българска телеграфна агенция.

Срещата сред тях стартира на четири очи в един от кабинетите в Кремъл, а след това двамата водачи продължиха диалога на работна вечеря. На нея бяха поднесени пет типа риба, равиоли, еленово месо със сладки картофи и къпини, а за десерт крушов къс с ванилов сладолед. Към тях е имало селекция от виновност, измежду които Шардоне.

Според Макрон постигането на съглашение с руснаците още е допустимо. Но още преди срещата представителят на Кремъл сподели, че Русия няма огромни упования.



Еманюел Макрон стартира от Русия своята обиколка, отдадена на напрежението в Украйна и енергийната рецесия в Европа. Днес той е в Москва за среща с Путин. Утре ще е в Киев, с цел да се види с президента на Украйна. Веднага по-късно отпътува за Германия, където ще се срещне с новия канцлер.

Путин и Макрон приказваха дълго. Руският президент акцентира положителните връзки с Франция и на „ ти” благодари персонално на Макрон за напъните.



„ Естествено, че разбирам общата ни угриженост за ставащото в областта на сигурността в Европа. Искам да ти благодаря, че Франция непроменяемо взима интензивно присъединяване в изработването на кардиналните договорености в тази сфера”, съобщи Путин.

„ Мисля, че днешният ни диалог може да е началото на пътя, по който би трябвало да вървим. Пътят на деескалацията. Знаем каква е политическата и военната обстановка. Мисля, че през днешния ден можем да стартираме да търсим потребните отговори на тази обстановка - потребни и за Русия, и за Европа”, съобщи френският президент.

Междувременно немският канцлер Олаф Шолц бе на аудиенция в Съединени американски щати и беседва в американския президент Джо Байдън.

Съединени американски щати и Германия работят в цялостно единодушие в борбата против Русия за Украйна, зави Байдън след срещата си с Шолц в Овалния кабинет на Белия дом.

„ Работим в цялостно единодушие за по-нататъшно въздържане на съветската експанзия в Европа”, както и за посрещане на „ провокациите, сложени от Китай”, акцентира Байдън.

Шолц, при първото си пътешестване до Белия дом, откакто пое поста от дългогодишния немски водач Ангела Меркел, посочи, че двете страни са „ най-близките съдружници и работят интензивно заедно”.

Германският канцлер сподели, че дилемите на него и Байдън включват „ битка против съветската експанзия против Украйна. Така че това е значима среща в доста, доста значим момент”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР