След повече от две години сигнали на разградчани за неприятни

...
След повече от две години сигнали на разградчани за неприятни
Коментари Харесай

Опасни нива на сероводород във въздуха над Разград

След повече от две години сигнали на разградчани за неприятни миризми във въздуха и опасения че дишат токсини, институциите признаха, че засичаните наднормени стойности на сероводород в града доближават равнища, криещи риск за здравето. Констатацията оповести регионалният шеф на Разград Гюнай Хюсмен, осведоми БНР.

Източникът на замърсяването към момента не е открит. Областният шеф Гюнай Хюсмен разгласи данни, предоставени му от РЗИ след осъществените в интервала от 9-22 август измервания от Регионална инспекция за опазване на околната среда в Русе. Завишени правила на сероводород има в 292 от 305 записа, направени през интервала от мобилната станция.

Превишенията, достигащи 12 пъти над нормата крият риск за здравето на хората. Проблемът със замърсяванетона въздуха в Разград е отправен до министъра на околната среда и водите. Областната администрация организира и работна среща и с огромни компании в града за разискване на опциите да финансират закупуването на измервателни уреди за непрекъснат надзор на въздуха, с цел да се откри източника на обгазяването. Официалните им отговори се чакат до края на месеца.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР