След повече от 40 години актьорът Джон Клийз ще вдъхне

...
След повече от 40 години актьорът Джон Клийз ще вдъхне
Коментари Харесай

Джон Клийз се завръща в култовия сериал Фолти Тауърс - този път с дъщеря си

След повече от 40 години артистът Джон Клийз ще вдъхне нов живот на английския комедиен сериал, трансформирал се в класика " Фолти Тауърс " (Fawlty Towers).

Оригиналното шоу от 70-те години разказваше за историята на Базил и Сибил Фолти - притежатели на дребен британски хотел, които бяха сатирична илюстрация на английското общество, фамилните му връзки и неговото " гостолюбие ". Базил е постоянно раздразнителен, емоционален и едностранчив, като постоянно упражнява сарказма си върху околните и клиентите се - само че в това време е един от най-хубавите и разпознаваеми облици в историята ТВ-комедийния род.

" Фолти Тауърс " беше известен с хапливата подигравка и възприятието си за комизъм освен на гърба на англичаните, само че и на чужденците - като испанския сервитьор Мануел или немските гости-туристи, на които Базил не пропускаше да припомня за Втората международна война. " Фолти Тауърс " беше класиран преди всичко от Британския кино институт в техния лист със 100-те най-хубави английски телевизионни сериали през 2000 година

През 70-те Клийз взе участие в писането на сюжета с Кони Бут, за която е женен по време на първия сезон.

83-годишният артист, част от огромните " Монти Пайтън ", ще е сценарист и на новите серии на сериала, само че този път в плана включва щерка си Камила (39 г.), която също е стендъп комедиант.

Продължението ще изследва по какъв начин циничният Базил се ориентира в актуалния свят. Героят му преди малко е разкрил, че има щерка и двамата сплотяват старания да ръководят бутиков хотел.

 Джон и Камила Клийз Матю Джордж, Роб Райнър, Мишел Райнър и Дерик Роси са изпълнителни продуценти на сериала за Castle Rock Television, които създават плана.

Наследството на " Фолти Тауърс " стартира да основава проблеми на BBC в последните няколко години поради обвинявания в " расистки обиди " поради разговорите в епизода " Германците " от 1975 година Телевизията реши да цензурира част от шоуто, в която Базил Фолти раздава подигравателни прилагателни на разнообразни националности, разплаква немските си гости с непрекъснати препратки към войната, а най-после имитира Адолф Хитлер пред тях.

След отрязването на тази част, артистът разкритикува решението като сподели: " Надявах се, че някой от BBC схваща, че има два метода да се подиграваш с човешкото държание. Едното е да го атакуваш непосредствено. Другото е да използваш явно комедиен облик, с цел да приказва от името на това държание. " По-късно UKTV възвърне в стрийминг платформата си истинския епизод без редуциране.

Джон Клийз е прочут и с работата си в комедийната натрупа Монти Пайтън - основатели на едноименното шоу, както и на филмите " Монти Пайтън и Свещеният граал " и " Животът на Брайън " и други Клийз взе участие и в " Риба, наречена Уанда ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР