След повече от 10-годишна разработване най-накрая прототипът на ваксината срещу

...
След повече от 10-годишна разработване най-накрая прототипът на ваксината срещу
Коментари Харесай

След 10-годишно разработване: ваксината срещу ХИВ вече се показва на хоризонта

След повече от 10-годишна създаване най-сетне прототипът на имунизацията против ХИВ навлезе във финалната си трета фаза на клинични тествания. След привършване на тестванията към този момент ще бъде ясно дали най-сетне човечеството ще разполага с ефикасна ваксина против вируса, причиняващ СПИН.

Интересно за отбелязване е, че фармацевтичната компания "Янсен ", която стои зад основаването ѝ, употребява същата технология като в създаването на имунизацията против COVID-19 на основата на аденовирусите.

От компанията показаха, че разполагат с два прототипа на имунизацията, които на този стадий са минали сполучливо през протоколите за сигурност и "съвсем ясно се вижда, че най-малко на доктрина основават нужните антитела, само че занапред следва да се видят резултатите в действителни условия.

Третата фаза на клинични тествания ще продължи сред 24 и 36 месеца, посочи Антонио Фернандес, който взе участие в създаването на имунизацията.

Предишният опит за основаването на ваксина за против ХИВ завърши несполучливо през 2009 година, когато клиничните резултати дадоха едвам 30% успеваемост, напомня "Ел Паис ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР