След посещението си в Министерството на околната среда и енергетиката

...
След посещението си в Министерството на околната среда и енергетиката
Коментари Харесай

Мицотакис за опасните горещини в Гърция: Нужна е постоянна бдителност, трудностите все още не са преминали

След визитата си в Министерството на околната среда и енергетиката министър-председателят съобщи, че преходът към възобновими енергийни източници е измежду водещите цели на сегашния кабинет и че страната е изправена пред опцията да се трансформира в отличник във връзка с зеления преход.

 

Мицотакис означи също по този начин, че въпросът, обвързван с акомодацията към климатичните промени, е „ извънредно настоящ поради огромните пожари “.

 

„ Изправени сме пред предизвикателни феномени, пред нас е още една гореща вълна и евентуално усилване на ветровете, по тази причина е нужна непрекъсната зоркост през идващите дни. Трудностите към момента не са минали “, уточни той и добави, че скоро ще излязат съответни обявления по отношение на политиката на държавното управление в региона на горското стопанство.

 

Министър-председателят сподели още, че „ колкото е значимо потушаването на един пожар, толкоз е значима – в случай че не и повече– политиката на предварителна защита “.

 

Премиерът бе безапелационен, че при всеки пожар се ползват едни и същи цели в идентичен йерархичен ред – „ преди всичко и на първо място отбраната на човешкия живот, незабавно по-късно – тази на животните, (сетне) опазването на имуществото “ и т.н.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР