След поредната руска атака държавният глава на Украйна Володимир Зеленски

...
След поредната руска атака държавният глава на Украйна Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Ще намерим всички отговорни за руския терор

След следващата съветска офанзива президентът на Украйна Володимир Зеленски даде обещание да " намерим всички виновни за съветския гнет “, цитира думите му осведомителната организация Укринформ.

" Вечна памет на всички, чиито животи бяха отнети от съветския гнет! Светът би трябвало да спре злото. Разчистването на отломките в Днепър продължава. Всички услуги работят. Ние се борим за всеки човек, всеки живот. Ще намерим всички виновни за терора. Всеки ще носи отговорност. Максимална! “, написа Зеленски в " Телеграм “.

По-рано бе обявено, че петима души са починали, откакто ракета е поразила девететажен жилищен блок в Днепър. Това заяви в " Телеграм “ заместник-началникът на кабинета на президента Кирило Тимошенко.

" Към 17:50 часа (местно време) 20 души, в това число три деца, са избавени. Петима са убити, 27 души са ранени, в това число шест деца, които са приети в болница в лечебни заведения ", се разяснява в публикуваното известие.

По данни на Тимошенко е избухнал пожар на втория етаж на постройката, който е обхванал повърхност от 70 квадратни метра. Изгорели са и 15 автомобила. Извършва се оглед на развалените и оживели елементи от постройката. Общо на място са изпратени над 230 души и 67 единици техника за справяне със обстановката. На място работят и психолози от Държавната работа за изключителни обстановки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР