След поредицата от плажове, превърнати в строителни площадки, хора от

...
След поредицата от плажове, превърнати в строителни площадки, хора от
Коментари Харесай

Нов бетон край морето - този път за жителите и гостите на Ахтопол

След поредицата от плажове, превърнати в строителни площадки, хора от Ахтопол недоволстват против промени на градоустройствения проект, които ще разрешат строителство и изсичане на дървета в градския парк и площад, на метри от морския бряг. Хората се тормозят, че там ще бъде построена висока постройка в контраст със Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Инициирана е подписка с искане на нформация за това в какво ще се трансформира крайбрежната зона.
Притеснява ни напълно смяната на градоустройствения проект в центъра. На 1 ноември предходната година кметът на Царево Георги Лапчев събра искащите в Ахтопол да прегледат смяната на парка и по-точно превръщането му в едно площадно пространство, споделя един от жителите на града. По думите му те обаче не са били известени, че ще има цялостна смяна в центъра. Направихме подписка, с която заявяваме, че не желаеме смяна в градоустройствения проект, а желаеме парите, които са заем, да бъдат ориентирани за други цели на Ахтопол, споделя още той.
Потърпевшите са пуснали подписки до разнообразни институции и след това разбрали, че има голям брой нарушавания на законите.
Писахме до разнообразни институции. Отговорът, който получихме от Института за културно недвижимо завещание, е, че на мястото на парка не може да се прави нищо друго, с изключение на археологически разкопки, споделя Бисерка Райкова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР