След получен сигнал за забелязан автомобил и група лица, които

...
След получен сигнал за забелязан автомобил и група лица, които
Коментари Харесай

Междинни резултати от специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР-Сливен

След получен сигнал за видян автомобил и група лица, които правят кражба от неработещо заведение и бензиностанция на път I-6 в региона на град Твърдица, към мястото бил ориентиран полицейски екип.

При типа на униформените причинителите бързо влезнали в колата и пробвали да избягат, насочвайки автомобила по черен път, само че след малко гонене, били принудени да спрат. Пътуващите са отведени в РУ-Твърдица, с  полицейска мярка за период до 24 часа са арестувани двама мъже на 50 и 21 години от град Нова Загора, неведнъж осъждани за разнообразни закононарушения. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Междувременно екип на РУ-Сливен е получил известие за осъществяване на кражба от бивше химическо отделение край град Сливен. В резултат на подхванатите незабавни полицейски дейности, на място били засечени двама мъже, които опитвали да завлечен железни детайли от постройката. Отведени са в РУ-Сливен, открита е самоличността им – локални поданици на 49 и 47 години, осъждани. Направили са цялостни признания. Образувано е досъдебно произвеждане.

В рамките на профилираната интервенция е открит и арестуван 31-годишен мъж от Сливен, с криминалистически регистрации, съумял да открадне автомобил и да отнеме от него куфар с принадлежности. Материалите по случая са докладвани на прокуратурата и работата по формираното досъдебно произвеждане продължава. Нерегламентирана продажба на артикули на международни марки открили чиновниците на реда в Нова Загора. Нарушението е открито при инспекция на търговски обект на площад “ Търговси“ в града, употребен от 65-годишен локален гражданин. Той е предал 29 комплекта спортни екипи и облекла, обозначени с логото на известни марки, които предложил за продажба без съответния лиценз или позволение от страна на притежателя на марките. По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по чл.172б, ал.1 от Наказателен кодекс.

Две досъдебни производства са формирани и в РУ-Котел. При инспекция на лек автомобил, паркиран пред игрална зала в града, униформените намерили и иззели стъклена колба и кутийка, съдържаща бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Задържан е мъж на 56-години. Същата орис последвала и за 37-годишен от с. Тича, клиент в залата. При обиск у него било открито пликче с бяло кристалообразно вещество, което е изпратено в лаборатория за разбор. По двата случая са формирани досъдебни производства, работата по които продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР