След подписването на Договора за добросъседство и приятелство с България,

...
След подписването на Договора за добросъседство и приятелство с България,
Коментари Харесай

"Вечер": След България, Гърция и Албания искат пренаписване на учебниците ни!

След подписването на Договора за добросъседство и другарство с България, стана ясно, че ще се образува комисия за история, която да направи промени в учебниците по отношение на неща, които България счита за противоречиви, написа " Вечер ". Оказва се, че и от гръцка и албанска страна са създали претенции да се образуват македоно-гръцка и македоно-албанска комисии, които също са преразгледат промени на учебниците във връзка с противоречиви моменти от общата им история. Председателят на Съюза на албанските учители Нухи Дардища споделя: " Ние желаеме нови тактики, нови текстове, нови книги, защото тези са с изминал период и имат доста неточности. "

Една от тях била, че в учебниците пишело, че племената на Енхелеите и Дасаретите са македонски, а те в действителност са били илирски. Според професора по история Насер Ферати албанците в Македония имат македонско родословие, само че с идването на Отоманската империя, някои македонци приели исляма и последователно се албанизирали.

Премиерът Заев към този момент сподели в изявление за българска телевизия, че в духа на другарство към този момент са направени корекции в учебниците, само че в случай че има нещо пропуснато, и то ще се смени, написа " Вечер ".

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР