След подадено заявление за участие в Конкурс на тема: “ОБИЧАМ

...
След подадено заявление за участие в Конкурс на тема: “ОБИЧАМ
Коментари Харесай

Обновиха парка и спортната площадка в белослатинското село Попица /снимки/

След подадено заявление за присъединяване в Конкурс на тематика: “ОБИЧАМ ПРИРОДАТА – И АЗ УЧАСТВАМ ”, от Национална акция „ За чиста околна среда – 2023 година ”, в белослатинското село Попица стана факт осъществяването на план „ Спорт измежду природата-облагородена витална среда за здраве и отдих в село Попица ”. 
Проектното предложение цели основаване на приветлива и естетична среда за отдих и спорт, игри, развлечения и повишение на екологичното съзнание.
Проектът включва закупуване и монтиране на Комбиниран апарат 6 в 1 двоен ски тренажор - велоергометър степер - апарат за разпъване на краката - въртящ диск, закупуване на лежанка - комбинирана, със секция за крайници, за фитнес навън, закупуване на троен смесен външен фитнес апарат, закупуване на кошчета за боклуци, закупуване на паркови пейки, озеленяване, изтичане на бетон, направа на осведомителна табела. Общата стойност на разноските е 11 683 лв..
Със средствата по плана и непринуден труд от страна на жителите, кметството трансформира този парк и възобновената спортна площадка, в обичано и желано място за игри на всички деца и за спорт на хората от всички възрастови групи навън. Доброволният труд пък подтиква, както опазването на спортната площадка и прилежащия парк, по този начин и гражданската интензивност и отговорност. 
Значимостта на плана е, че селото ще има чиста и добре поддържана спортна площадка и прилежаща паркова зона, със съхранена естествена среда, с обособени зони и кътове, които ще радват жителите и гостите на селото.
С обособяването на зона за фитнес навън се основават здравословни умения и привички в популацията и е причина за развиване на здравната просвета в подрастващото потомство посредством основаване на условия за реализиране на систематична спортна активност измежду природата. С дейностите по плана се сътвори по-привлекателен образ и екологична среда за игри на децата от всички възрастови групи. Освен възстановяване на качеството на живот, планът „ Спорт измежду природата-облагородена витална среда за здраве и отдих в село Попица “ е на първо място образец и източник за влияние в процеса по основаване на екологична просвета в популацията. Кметът на Попица - Юли Йолов изрече своята признателност на община Бяла Слатина и персонално на кмета - инж. Иво Цветков, за оказаното подпомагане при реализацията на плана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР