След почти тригодишно прекъсване видинският баскетболен клуб Видабаскет ще играе

...
След почти тригодишно прекъсване видинският баскетболен клуб Видабаскет ще играе
Коментари Харесай

Видабаскет ще играе отново пред видинска публика

След съвсем тригодишно спиране видинският баскетболен клуб Видабаскет ще играе още веднъж пред лична аудитория. Това заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на клуба Калин Лозанов. В събота, 4 февруари, баскетболистите ще излязат на терена в зала „ Фестивална “ във Видин.

Видабаскет, който сега заема трето място в район Център на Българската баскетболна лига (ББЛ) А група, ще посрещне като хазаин втория в класирането Чавдар (Троян). Началото на баскетболното дерби е в 15:00 часа. Входът е свободен.

След като близо три години Видабаскет нямаше мъжки тим, през предходната година подобен бе образуван още веднъж и стартира присъединяване в ББЛ А група, район Център, напомни Калин Лозанов. Той добави, че до момента всички срещи на отбора, в това число и домакинските, се играха в други градове. Така дуелът на 4 февруари бележи завръщането на мъжкия баскетбол във Видин, уточни ръководителят на БК Видабаскет.

„ Призовавам обществеността – дано всички фенове на баскетбола да дойдат и поддържат момчетата. Имаме потребност от тази поддръжка. Отборът на Чавдар е сериозен противник, миналогодишен финалист в район Център на ББЛ А група. Но ние към този момент не сме новобранци, борим се за първо или второ място в групата. За да успеем обаче, ще ни е нужна поддръжката на баскетболните почитатели във Видин “, сподели Калин Лозанов.

Председателят на Видабаскет добави, че след последната среща, когато видинските баскетболисти реализираха победа против водача в група Дунав (Русе), духът в тима е висок и състезателите чакат с неспокойствие съботния мач. Лозанов информира, че в зала „ Фестивална “ ще бъде сложена кутия за дарения. В нея искащите да поддържат видинския баскетболен клуб ще могат да дарят средства.

Тимът на Видабаскет към този момент се приготвя и за първия си мач за Купата на ББЛ – осминафинал против Микс (София), заяви още Калин Лозанов. Двубоят ще се организира на 12 февруари в Хасково. На 19 февруари видинските баскетболисти ще посрещнат във Видин тима на Чардафон (Габрово) в среща от 12-ия кръг на ББЛ А група, район Център.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР