След пауза от близо две години Ямбол отново спечели гостуване

...
След пауза от близо две години Ямбол отново спечели гостуване
Коментари Харесай

Ямбол си припомни как се печели в Самоков

След пауза от близо две години Ямбол още веднъж завоюва посещение на Рилски състезател. Последната победа на ямболии в “Арена Самоков” датираше от 18 март 2017 година, а в този момент играчите на Иван Чолаков си потеглиха като спечелили след триумф с в последния мач от осемнадесетия кръг от постоянния сезон в НБЛ.

Победата бе шеста за Ямбол в шестнадесет изиграни мача, до момента в който Рилецо инкасира седмата си загуба, която е и пета в последните шест мача на клуба в шампионата.

Самоковци превъзмогнаха неприятното начало и поведоха с 11:13, откакто моменти по-рано изоставаха с 9:4. До края на частта обаче гостите вкараха 14 точки против единствено 4 за домакините и по този начин поведоха с 25:17. Рилски изоставаше и през цялата втора част, като в един миг разликата даже приближи десетте точки, само че положителни финални минути приближиха играчите на Людмил Хаджисотиров на две точки от противника за 40:38 на полувремето.

Селекцията на Иван Чолаков остана отпред и през цялата трета част, в която за първи път в мача поведе с двуцифрен точков актив. Това се случи при 57:47 две минути преди нейния край, а в следствие баскетболистите от зала “Диана” на два пъти увеличаваха дистанцията на 11 точки, само че в последна сметка водеха със седем преди последната част - 62:55. Финалният взлом на Рилски се оказа несполучлив и въпреки да смъкнаха изоставането си до 4 точки (64:60) рано във финалната десетка, до поврат не се стигна, а Ямбол задържа водачеството до последно и победи с 87:78.

Ветераните Станислав Говедаров и Стоян Петков вкараха по 19 точки за спечелилите, до момента в който най-резултатен за Ямбол бе Айзея Уилямс с 20 точки, към които прибави и 9 асистенции. Никола Джурич добави 10, а Ларон Смит се включи мощно от пейката с 8 точки, 11 битки и 4 чадъра.

Мартин Маринов с 18 точки и Димитър Маринчешки с 15 бяха двамата най-хубави изпълнители за Рилски.

СТАТИСТИКА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР