Политическите изказвания на световните лидери ескалираха войната в Украйна, като

...
Политическите изказвания на световните лидери ескалираха войната в Украйна, като
Коментари Харесай

14% от българите смятат, че сме на прага на световна война

Политическите изявления на международните водачи ескалираха войната в Украйна, като Западът е безапелационен - ще продължи да оказва помощ на Украйна до победа. От Русия пък се заканиха, че ще отговорят на всяка провокация и потребление на западни оръжия по цели в страната.

Какво мислят българите?

14% от българите считат, че заплахата от Световна война е огромна. Близо една трета пък се опасяват, че такава може да стартира в околните една-две години. Това сочи проучването на организация Медиана, осъществено със лични средства и извършено в интервала – 25 май – 1 юни 2024 година с 990 индивида (18+ години) посредством директно стандартизирано изявление. 

26% от интервюираните мислят, че има заплаха от международна война, само че е малко евентуално тя да стартира, а единствено 16% са сигурни, няма заплаха.

12% от българите не могат да преценяват.

Изследването е извършено в интервала – 25 май – 1 юни 2024 година с 990 индивида (18+ години) посредством директно стандартизирано изявление и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е проучвателен план на организация МЕДИАНА и е осъществено със лични средства.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР