Националният отбор на България по минифутбол започна Европейското първенство с

...
Националният отбор на България по минифутбол започна Европейското първенство с
Коментари Харесай

България обърна Португалия с гол на вратар

Националният тим на България по минифутбол стартира Европейското състезание с трагична победа с 3:2 над Португалия. Първенството на Европа по минифутбол се организира в. 24-те тима са разпределени в шест групи по четири. Актуален европейски първенец е отборът на Азербайджан.

Португалците, двукратни европейски първенци, поведоха с 2:0 до почивката. Головете вкараха Жоао Сантош в 13-ата минута и Тиаго Лапа в последната минута на първата част.

Българският тим излезе изцяло видоизменен след почивката. Николай Маринов понижи пасива на нашите съвсем незабавно след паузата. В 42-ата минута резултатът стана 2:2 с помощта на пробив на Маринов и пас към Денис Иванов.

Успехът на България пристигна по доста непредвиден метод. Победното попадение вкара аварийният вратар Димитър Каров. Две минути преди края на срещата той се включи в разиграване от ъглов удар и осъществя с мощен изстрел зад централната линия.

„ Треньорът ни сподели да не изневеряваме на нашия жанр. Борихме се крепко, макар че изоставахме с два гола. Може да се каже, че си поделихме по едно полувреме, само че най-хубавото е, че успеха е за нас. Спазихме добре инструкциите на треньора през целия мач и това ни донесе триумф “, съобщи героят Каров.

В другата среща от група Е Грузия и Сърбия приключиха 2:2. Утре от 19:15 часа българите ще изиграят втората си среща от шампионата с отбора на Грузия. Третият мач в потока е на 4-и юни против Сърбия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР