След пътуването си до ръба на Космоса, основателят на Amazon

...
След пътуването си до ръба на Космоса, основателят на Amazon
Коментари Харесай

Безос се върна променен от космоса: Дари 200 млн. на двама д...

След пътуването си до ръба на Космоса, създателят на Amazon Джеф Безос се завърна на Земята с нова задача – да направи света по-добър. Минути след историческия полет, сложил началото на галактическия туризъм, милиардерът стартира изненадваща филантропска самодейност, наречена " Награда за смелост и поданство ". Тя има за цел да уважи тези, които са " показали храброст " и са се пробвали да бъдат обединители в един разединяващ се свят, споделя Безос, написа standartnews.com.

„ Нуждаем се от хора, които работят твърдо и имат вяра в това, което вършат “, съобщи милиардерът, до момента в който раздаваше 200 милиона $ на двама души, в които има вяра.

Най-богатият човек в света разгласи във вторник, че възнамерява да подари по 100 милиона $ на сътрудника на CNN Ван Джоунс и готвача на звезди Хосе Андрес.

„ Те могат да дадат всичко за щедрост или да споделят благосъстоянието си. Свободни са да вършат със сумата каквото си изискат “, сподели Безос на конференция след пътуването си в космоса, оповестява CNN.

„ Светът повече от всеки път се нуждае от обединители. Нуждаем се от хора, които настойчиво преследват задачите си. За страдание живеем в свят, в който прекомерно постоянно това не е по този начин. Но ние имаме модели за подражателство. Ван Джоунс и Андрес безспорно са от тях”, добави Безос.

Докато приемаше премията, Джоунс сподели: „ Понякога фантазиите се сбъдват “.

Инициативата на Безос идва в миг когато той и сътрудниците му милиардери като Ричард Брансън, вложителят на Virgin Galactic, понасят рецензии за това, че харчат благосъстоянието си за галактически туризъм. По-рано Безос беше упрекнат, че не способства задоволително за богатството на обществото, само че през последните години той подари милиарди долари за разнообразни дела, измежду които климатичните промени и питателните банки.

Според критиците най-богатите хора в света би трябвало да работят за възстановяване на изискванията за хората тук, на Земята, вместо да летят в Космоса. Безос и поддръжници на галактическите стратегии обаче са безапелационни, че едното не изключва другото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР