След парламентарните избори в Германия политици, наблюдатели и медии се

...
След парламентарните избори в Германия политици, наблюдатели и медии се
Коментари Харесай

Хаштагът 87 става все по-популярен, такъв е процентът на гласувалите срещу Алтернатива за Германия

След парламентарните избори в Германия политици, наблюдаващи и медии се впускат в задълбочени мнения на резултатите. Двете съществени партии – християндемократи и социалдемократи – изгубиха пагубно поддръжка, като записаха най-слабите си резултати от десетилетия. За първи път в следвоенната история на Германия в Бундестага влизат крайни националисти. За „ Алтернатива за Германия ” гласоподаваха близо 13% от гласоподавателите. 

„ Ich bin 87 Prozent “, аз съм 87 %. В обществените мрежи набира скорост хаштагът 87. Това е процентът на хората, дали своят вот против „ Алтернатива за Германия ” на тези избори. Социолозите към този момент обрисуваха портрета на бунтуващите се: образовани, толерантни, подготвени обаче да излязат на улицата. И напълно освен западногерманци. „ Ние сме 87%! Вие не сте народът и никой в тази страна няма да бъде преследван до дъно ”, четем в мрежата с намек към заканите на лидера на листата на крайнодесните Александър Гауланд.

Коментаторите упорстват в днешните издания за основаване на тройна коалиция сред християндемократи, либерали и зелени, с цел да не се събудим в австрийски условия, където без крайнодесните не може да се сформира държавно управление. 

Четвъртият кабинет на Ангела Меркел ще бъде най-компромисният – разликите сред либерали и зелени по съществени тематики, като налози и пенсии, мъчно ще бъдат изгладени. Призивът към бъдещите евентуални съдружни сътрудници е да загърбят детайлите и новото ръководство в Берлин да обърне повече внимание на обедняващата междинна класа, която в разочарованието си употребява крайнодесните като вентил за изпускане на парата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР