След падналия тази нощ дъжд, нивото на водите в бургаското

...
След падналия тази нощ дъжд, нивото на водите в бургаското
Коментари Харесай

Критично ниво на водите на бургаското езеро Вая

След падналия тази нощ дъжд, равнището на водите в бургаското езеро Вая се повишиха сериозно и има заплаха да залеят пътя. Община Бургас стартира построяването на защитни пясъчни насипи. В акцията се включиха екипите на Пожарната и Гражданска отбрана и екип от доброволци.

Пясъчната дига е ситуирана по протежението на бул. " Захари Стоянов ", който е на метри от езерото.

Дигата се построява по най-критичните сектори, с цел да не може прииждащите води да залеят пътното платно. След дъжда, паднал тази нощ, системата за видеонаблюдение изпратила сигнал за рисково повишение на равнището на водите в езерото.
Веселин Василев - шеф на " Управление при рецесии ": За последните 3 часа равнището се подвигна с 3 сантиметра, в резултат на снеготопенето и дъжда, който падна. За момента не е толкоз съществено, само че по този начин или другояче би трябвало да изградим тази дига, която не е спешна - тя е превантивна. Иван Стоянов, доброволец: В момента пълним чували с пясък, които да стопират водата от Вая.
Пътят, който минава отсам, свързва центъра на Бургас с най-големия жилищен комплекс " Меден рудник ". В акцията по построяването на защитната дига вземат участие екипи на пожарната, доброволци и чиновници на общинската администрация. Движението по булеварда сега е умерено, а екип на полицията контролира трафика.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР