След падналите валежи залите на Регионалния исторически музей в Плевен

...
След падналите валежи залите на Регионалния исторически музей в Плевен
Коментари Харесай

Покривът на Регионалния исторически музей в Плевен протече след ремонта

След падналите превалявания залите на Регионалния исторически музей в Плевен тук-там протекоха макар ремонта на покрива неотдавна. Плевенчани помнят огромния ремонт на постройката на Регионалния исторически музей, завършил през 2013 година Сега част от фасадата се разрушава и е рискова за преминаващите по тротоара до музея. В залите по време на превалявания тече вода, а в музея се съхраняват хиляди скъпи експонати, заяви.

Зам.-кметът Стефан Милев счита, че ремонтът, който е юридически в предходния мандат, е фалшив. Според документите всичко е изрядно.

Директорът на Музея доктор Володя Попов акцентира, че проблемите са освен градивни. Според него за следващ ремонт ще са нужни 150-200 хиляди лева Той изясни какво е положението на постройката:

„ Падат всички корнизи, пада стената, демонстрират се тухлите. Това значи, че материалите, с които е работено, или са икономисани, или са некачествени, или самата работа е некачествена. Още по-тежкият проблем е в структурата и покрива. При последното замръзване, снеговете, тук ние бяхме безусловно във военно състояние. Хората цяла нощ през 15 минути носят кофите… Въпросът е доста тежък, градивен. Тази смяна на структурата, на системата, която улавя водите и ги води от покрива, е направена неверно при последния ремонт “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР