След отпадането на волейболния шампион Нефтохимик 2010 (Бургас) от евротурнирите

...
След отпадането на волейболния шампион Нефтохимик 2010 (Бургас) от евротурнирите
Коментари Харесай

Теди Салпаров: Никой не е сигурен за мястото си

След отпадането на волейболния първенец Нефтохимик 2010 (Бургас) от евротурнирите потърсихме спортния шеф на клуба и либеро Теодор Салпаров. Пред BGvolleyball.com той разкри каква е обстановката в тима и на какво се дължи слабото показване. Не пропусна да разяснява и идния конфликт с Хебър (Пазарджик) в Суперлигата.

- Провал ли е за Нефтохимик отпадането от евротурнирите?
- Не сме имали сложена цел непременно да влезем в Шампионска лига. Съперникът ни там Фридрихсхафен е класен тим с дълга история и обичаи. Много ни се искаше да използваме възможностите, които имахме, само че не успяхме. След това имахме късмет и в шампионата за Купата на CEV против Дукла (Либерец). Особено в първия мач. В Чехия можехме да спечелим с 3:0 гейма. Загубихме с 2:3, само че резултатът беше добър. В реванша играхме доста едва. Това е по-жалкото. За това можем да съжаляваме всички в клуба - състезатели и ръководители. Публиката в Бургас не заслужаваше това. Вместо да се получи празник, ние не успяхме да създадем мача забавен. Разочароващо е. Явно към този момент толкоз са ни опциите. Трябва да се опитаме да се окуражаваме и да гоним задачите си в Суперлигата и в шампионата за Купата на България. Не считам, че точната дума е неуспех. По-скоро не беше това, което чакахме. Имахме по-големи упоритости. Има огромно отчаяние във всички.

- А на какво отдавате слабата игра на тима в последния мач против Дукла?
- Съвкупоност от доста неща. Не е моментът в този момент да излизам и да споделям. Трябва всеки да дава повече от себе си, от най-младия до най-опитния в тима и да вървим напред.

- Проблем ли е, че в тима има толкоз доста звезди?
- Със сигурност е по-добре да имаш опитни състезатели или по този начин, както вие ги наричате звезди, в сравнение с да нямаш никой. Истината е, че към момента не можем да намерим салдото сред опитни и млади състезатели, с цел да вървим по пътя, който си бяхме начертали при започване на сезона. Това е жалкото. Не ни се получиха и нещата с чужденците по ред аргументи. Няма да се оплакваме. Трябва да гледаме напред и да се борим със създалата се обстановка. Никой не е свалял задачите от нас. Остават си продобиване на купата и шампионата. Сега, откакто отпаднахме от Европа, ще имаме повече време да се концентрираме и да упражняваме за българските мачове, които ни предстоят. До в този момент имахме много пътувания и по-малко тренировки. Надявам се в този момент да работим по-добре и да демонстрираме по-стойностни игри.

- Имахте неприятна серия от загуби. Когато се случи това в тим с високи цели е процедура да се сменя треньора. Стои ли на дневен ред този въпрос в Нефтохимик?
- Съществуват всички разновидности. Нормално е, когато се слагат такива цели. Никой не е сигурен за мястото си. В това число включвам и себе си. Когато няма резултати, би трябвало да се поема отговорност. Да се надяваме, че в близко бъдеще ще съумеем да играем по-добре и по-добре, и да си реализираме задачите. Иначе ще има катаклизми. Така е във всеки тим.

- Не ви провървя с чужденците, а и в доста значими моменти се контузиха съществени състезатели. Има ли в този момент здравословни проблеми в отбра?
- Има болки при обособени състезатели, само че съществени проблеми няма. Трябва да се стискат зъби и да се гледа напред. За благополучие по-фрапиращи травми няма. Всички сме разполагаем да упражняваме.

- Колко значимо беше привличането на Николай Учиков?
- Много значимо. Той е потвърдил се играч на доста високо равнище. Показа го още при дебюта си против Добруджа. Ники не беше упражнявал две седмици и изигра страховит мач с добра ефикасност, без доста брак по детайлите. Показа висока класа. Такива състезатели постоянно вършат разлика. Радващото е, че той е при нас и се надяваме да остане колкото се може по-дълго.

- Това значи ли, че може да напусне Нефтохимик преди края на сезона?
- Да, такава е ангажимента ни. Ако излезе нещо по-стойностно и той желае да отиде там, е свободен да го направи. Докато излезе оферта, която го устройва, той ще играе за Нефтохимик и ще оказва помощ с класата, която има.

- Последният слух е към привличането на Жани Желязков. Каква е истината?
- Има много клюки досега. Не единствено за Жани, а и за чужденци. Говорихме с него, само че когато подпишем контракт, тогава ще обявим. Има много спекулации по разнообразни медии, изкарват се всевъзможни информации и това въздейства неприятно върху нашия колектив. Официално още няма подписани контракти.

- Предстои ви мач с Хебър (Пазараджик) в Суперлигата. Какви са упованията ви за тази среща?
- Това ще е финален мач за тази година. Смятам, че двата тима ще дадат максимума от себе си, с цел да победят. Въпреки травмата на Минчо Минчев, който е водещ фактор в тима, Хебър има достолепия и ние няма да ги подценим. Виждате, че против нас всички тимове играят над върха на опциите си. Вече имаме опит със загубите от Миньор, Марек и Левски. Не подценяваме никой, играем на 100% и дано по-добрият победи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР