След отказа на ПП-ДБ да разговарят с ГЕРБ-СДС за споделено

...
След отказа на ПП-ДБ да разговарят с ГЕРБ-СДС за споделено
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: След отказа на ПП сме длъжни да разговаряме с останалите за правителство

След отхвърли на ПП-ДБ да беседват с ГЕРБ-СДС за споделено ръководство с постоянно държавно управление, от първата политическа мощ ще проведат диалози на експертно равнище с останалите парламентарни групи в Народно събрание. Това заяви пред бТВ ръководителят на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

По думите й, от ПП-ДБ освен не са дискутирали с ГЕРБ имената на министрите от кабинета отпред с Николай Денков, само че даже не са ги уведомили за състава му преди да го огласят пред медиите.

" След като нашите сътрудниците от ПП-ДБ по детски и напълно напук съгласно мен взеха решение, че завършват диалозите с нас и държат само на тяхно държавно управление, с техен мандат - вероятно с някаква поддръжка от всички без да ги назоват поименно, ние сме длъжни да проведем диалози с останалите парламентарни групи в Народно събрание. Започваме тези диалози и диалозите ще бъдат на експертно равнище. " – разясни тя.

Утре от 11:00 ч. ще се организира среща с Движение за права и свободи, от 13:00 ч. с „ Българска социалистическа партия за България “, от 15:00 ч. с Има Такъв Народ. В петък от 11:00 ч. се чака и среща с „ Възраждане “.

" Ще предложим на всички дружно да носим отговорността. “ – уточни Атанасова.

Тя означи, че не би нарекла сходна необятна коалиция „ подкрепяща държавно управление на малцинство “.

„ По скоро бих споделила, че можем предложим на всички останали да излъчат специалисти в това държавно управление или политици. Даваме си ясна сметка, че с 69 народни представители тежестта е голяма, такава сметка обаче за жалост не си дават от ПП-ДБ – с 64 народни представители не може да се приказва нито за непоклатимост, нито за резистентност, нито за промени. Затова желаеме оптимално необятно присъединяване, поддръжка, заинтригуваност даже, тъй като противното е шести следващи избори. " – акцентира Атанасова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР