След отчетени завишени стойности на серен диоксид в атмосферния въздух

...
След отчетени завишени стойности на серен диоксид в атмосферния въздух
Коментари Харесай

Проверяват района на Мариците заради серен диоксид


След регистрирани повишени стойности на серен диоксид в атмосферния въздух на 02 септември 2022 година, регистрирани от автоматизирана измервателна станция Гълъбово, РИОСВ-Стара Загора извърши превантивна инспекция на Топлоелектрическа централа „ Брикел “ ЕАД и Топлоелектрическа централа „ ЕЙ и ЕС-ЗС Марица Изток 1 “ ЕООД. Това оповестяват от пресцентъра на екоинспекцията, представени от Българска телеграфна агенция. 

Директорът на РИОСВ-Стара Загора Диана Искрева-Идиго и шефът на дирекция „ Контрол на околната среда ” Георги Русев се срещнаха с изпълнителните шефове и еколозите на двата ТЕЦ-а, ситуирани в Гълъбово и разискаха съответни превантивни ограничения за недопускане превишаване на позволените правила и гарантиране работата на централите в сходство с комплексните им разрешителни.

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора съблюдава прецизно качеството на атмосферния въздух и прави регулярни превантивни действия, предпазен и настоящ надзор с оглед недопускане на нерегламентирано изпускане на излъчвания от огромните горивни съоръжения в енергийния комплект „ Марица – Изток “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР