След осуетения бомбен атентат в Анкара в медийното пространство започна

...
След осуетения бомбен атентат в Анкара в медийното пространство започна
Коментари Харесай

Въпросът, който вълнува всички след бомбения атентат в Анкара: Кой е извършителят?

След осуетения бомбен атентат в Анкара в медийното пространство стартира да се задава въпросът - кои сили стоят зад опита за атентат, написа турският  TGRT Haber .

Атентатът, е разследване от интервенциите на Турция против незаконни организации, написа турската медия, които се простират от тероризъм до трафик на опиати,

успеха на Азербайджан в Карабах, разкриването на 3 хиляди секрети членове на ФЕТО и тежките удари, нанесени на ПКК.

На1 октомври Турция се разсъни от детонация в Анкара. Около 9:30 ч. локално време (съвпада с българското) двама мъже се пробвах да атакуват Главна дирекция по сигурността на Министерството на вътрешните работи на Турция.

В изказване във връзка нападението, което съответства с деня на откриването на Великото национално заседание на Турция, министърът на вътрешните работи Али Йерликая съобщи: " Двама терористи в автомобил пред входната врата на Министерството на вътрешните работи, направиха бомбено нахлуване. Единият от терористите се самовзриви, а другият е обезвреден. По време на престрелката двама наши полицейски чиновници бяха леко ранени ".

След нападението се появи въпросът кой стои зад опита за атентат, а моментът на нападението усили броя на нормалните обвинени.

ПКК стои зад сходно нахлуване в Мерсин предходната година. На 6 септември 2022 година, към 22:40 ч., бойци на ПКК откриват огън и правят бомбено нахлуване против постройка на полицията. В резултат на нападението умира 1 полицейски чиновник. Двамата нападатели детонират експлозивите, които носят и умират на на място. Отговорността е поета от ПКК на 29 септември 2022 година

ПКК е и първият обвинен за днешното нахлуване. Въпреки това насочването на арменското лоби към Турция след сполучливата " антитерористична интервенция " на Азербайджан против Армения подсети за арменските банди, подкрепяни от доста страни като Иран.

Освен това сполучливите интервенции против организациите на проведената престъпност след встъпването в служба на министъра на вътрешните работи Али Йерликая, както и разконспирирането на 3 хиляди членове на ФЕТО в полицията през последните дни, са други събития, които привлякоха вниманието във връзка с времето на нападението.

Междувременно министърът разпореди да се пресечен всички излъчвания на телевизионните канали от мястото на опита за атентат от 1 октомври и подреди фрагментите в обществените мрежи да бъдат неотложно свалени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР