След оперативно протекло раждане, нещата неминуемо се забавят. Ако се

...
След оперативно протекло раждане, нещата неминуемо се забавят. Ако се
Коментари Харесай

Кърмене след секцио – мисията възможна


След оперативно протекло раждане, нещата неизбежно се забавят. Ако се направи по неотложност и под цялостна анестезия, при всички случаи ще отнеме време, преди детето да бъде обещано на майката. При всички раждания, минали с цезарово сечение – планувано или незабавно се прави анестезия в гръбначния дирек.

Майката е будна по време на раждането и става очевидец на всичко протичащо се. Недостатък на това раждане е, че възобновяване е по-дълго, бебето бива обещано на майката, с цел да го постави на гърда, едвам на идващия ден и кърмата слиза малко по-късно. Всички тези минуси се преодоляват, нищо необратимо и ужасно няма да се случи.

Бъдете наясно какво можете и какво не можете да вършиме след интервенцията .
Веднага след цезаровото сечение ви дават бебето за малко, с цел да го видите вие и таткото. Ако лекарят ви разреши можете да го сложите на гърда, само че в множеството случаи не се предлага. За да стане това бебето би трябвало да е в положително здравословно положение, майката не трябва да изпитва болежка или други неразположения Не мислете, че всичко е свършено! Няма да се случи нищо неприятно, в случай че сложите бебето на корема си, в търсене на зърното ви, на идващия ден.

Цезаровото сечение е много сериозна интервенция. Могат да се появят затруднения, които изискват цялостна централизация от страна на опериращите лекари, а когато бебето се постави на гърдата на майката, за тях неизбежно остава по-малко място за деяние. В този миг в залата има акушерки и неонатолози, които ще се погрижат по най-хубавия метод за новороденото. Едно раждане, без значение дали става по натурален път или посредством секцио, не се смята за приключено, преди детето да засуче от гърдата, а за това може да ви помогне акушерката или неонатолога.

Свързани публикации.. Бащата като асистент в кърменето 0 Кърмене на близнаци 0 Трудностите при започване на кърменето 0

Уверете се, че откакто вие към този момент се чувствате по-добре (това нормално става след към 15-20ч.) ще имате цялостен достъп до бебето и ще можете да започнете да го кърмите. Бебето се учи да суче, до момента в който ползата и силите му за сукане са в апогея си – нормално в първите 48-72ч. Гърдите се подтикват в най-подходящия миг, тъй че те да дават отговор на мощните сигнали и да стартират производството на мляко.

Понякога могат да зародят проблеми при бебето или затруднения по време на интервенцията, заради което да не можете да бъдете дружно, само че това са изключителни условия. При такива случаи поискайте да бъдете дружно с бебето допустимо най-рано, само че единствено, в случай че това няма да навреди на вас или на него. През това време, до момента в който сте разграничени вие можете са започнете изцеждане и да давате изцедената коластра на грижещите се, които ще нахранят бебето.

По този метод вие стартирате да стимулирате гърдите, равнищата на хормона окситоцин се покачват. Той доближава до матката и ѝ оказва помощ да се свива по-бързо. Това е доста значимо, изключително при цезаровото сечение.Вие имате право да вземете детето си сега, в който можете да се грижите за него, само че преценете доста добре обстановката. Можете да навредите както на вас самата, по този начин и на бебето, доверете се на експертите, те знаят най-добре.
Ако болничното заведение, в която е протекло раждането позволяват влизане на таткото той може да ви оказва помощ безпределно доста след цезаровото сечение.

Както беше упоменато нагоре, когато нямате опция да сложите бебето на гърда още в първите часове можете да започнете да стимулирате гърдите си по различен метод. Това може да стане посредством масаж, да обработвате зърното с поглаждащи и въртеливи придвижвания – за предпочитане през нощницата, с цел да не разраните авансово нежната кожа, изцеждане. Бъдете непрекъснати и упорити, нещата се случват постепенно. Помолете акушерката за помощ при изцеждането.

В началото не очаквайте реки от кърма. Първите 2-3 дни се образува коластра, която е не повече от 7-8 до 10 мл на кърмене. Възможно е да не изцедите нищо с помпата. Акушерката ръчно може да изкара повече коластра, а по този метод отпушва млечните канали и подкрепя изцеждането. Продължавайте и не спирайте, изцеждайте се или слагайте бебето да суче, резултатът скоро ще бъде на разположение. На трети, четвърти ден след интервенцията ще усетите гърдите си затоплени, даже парещи уголемени, напрегнати. Това е добър знак, кърмата идва.

Трябва да се знае, че всички медикаменти в по-голяма или в по-малка степен минават в кърмата и това може да повлияе на бебето. От друга страна количеството кърма, което се отделя в този миг е толкоз малко, че това няма изключително огромно значение. След няколко дни притокът на мляко се усилва, а потребността от обезболяващи понижава. Кърменето стартира да влиза в темп, само че майката след цезарово сечение се нуждае от повече помощ и отмора.

Майката и бебето имат потребност един от различен. Бебешкото легло би трябвало да е сложено до леглото на майката по подобен метод, че тя да може да го следи непрекъснато. Медицинският личен състав ще покаже пози за кърмене, които да са подобаващи за след цезарово сечение.

Когато се приберете в къщи е добре да прекарате известно време в леглото. Единственото ви обвързване е да кърмите. Всичко останало в семейството би трябвало да се поеме от околните.5149
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР