След обществено възмущение водачът на полската управляваща партия днес обяви,

...
След обществено възмущение водачът на полската управляваща партия днес обяви,
Коментари Харесай

Режат заплатите на полските политици и министри

След публично отвращение лидерът на полската ръководеща партия през днешния ден разгласи, че заплатите на политиците ще бъдат понижени, а министрите ще би трябвало да дарят получените неотдавна награди за щедрост, съобщи Асошиейтед прес,цитирана от други организации. Полските министри ще би трябвало да дарят на католическата благотворителна организация " Каритас " наградите си за 2017 година, а заплатите на парламентаристите евентуално ще бъдат понижени с 20 %, реши ръководещата партия, реагирайки на неочаквания срив на рейтинга си в сондажите.

" Министрите и държавните секретари взеха решение доникъде на май да дарят бонусите си на " Каритас " за обществени дела ", заяви шефът на " Право и правдивост " (ПиС) Ярослав Качински, представен от Франс прес, след заседание на политическия комитет на партията. " Глас национален - глас божи ", добави той на латински.

ПиС реши да внесе неотложно в Народното събрание законопроект за понижаване на възнагражденията на депутатите и сенаторите с 20 %. Партията ще желае също въвеждане на таван на заплатите на кметовете и други районни и локални висши служители, които постоянно получават по-високо заплащане от членовете на държавното управление. Освен това шефовете на държавни и общински предприятия към този момент няма да получават каквито и да било спомагателни хонорари, които постоянно удвояват заплатата им, сподели Качински. Годишните награди, които си е отпуснало държавното управление за 2017 година, както стана известно през февруари, са възлизали на 15 000 до 19 000 евро. Тези суми шокираха част от обществеността, защото междинната работна заплата в Полша е към 1000 евро, а заплащането на доста от поляците въобще не доближава това ниво.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР