След няколкомесечна административна процедура, Книгата на рекордите на Гинес призна

...
След няколкомесечна административна процедура, Книгата на рекордите на Гинес призна
Коментари Харесай

Рекорд на Гинес за пица с 254 вида сирена

След няколкомесечна административна процедура, Книгата на върховете на Гинес призна купата за пица с „ най-вече типове сирена " на френския занаятчия на пица Бено Брюел от Лион, съобщи БГНЕС.

След месеци административна работа, с цел да потвърди, че е употребявал всички посочени от него съставки, майсторът на пица от пицария в Лион, Бено Брюел, най-сетне получи удостоверение, че е счупил върха на Гинес, като е употребявал 254 разнообразни типа сирена върху пица с диаметър 30 сантиметра.

Оценката се базира на видео, оповестено през февруари от френски „ ютюбър ", който прави публикации за готвенето на своя канал и в което е записано приготвянето на рекордната пица на Брюел.

В това видео Брюел споделя, че е бил заставен да счупи предходния връх за пица, покрита със 154 типа сирене, изключително когато научил, че върхът се държи от австралиец, защото подобен връх съгласно него би трябвало да се държи от французин, защото неговата страна е известна точно с тази храна.

След деликатно взимане на проби и премерване на всяко парче сирене, траяло два часа, Брюел съумя да събере творението си, за което употребява над кг и половина сирене.

Тъй като съставките за тази пица с 254 типа сирене са 1000 $, това не я трансформира в елементарен детайл от менюто на ресторанта, в който работи Брюел, само че някои късметлии имаха опцията да опитат това създание и да изядат частите, за които са заплатили по 50 евро.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР