След няколкогодишна рецесия и политическа нестабилност Бразилия започва да се

...
След няколкогодишна рецесия и политическа нестабилност Бразилия започва да се
Коментари Харесай

Пазар, който постепенно излиза от кризата

След няколкогодишна криза и политическа неустойчивост Бразилия стартира да се възвръща. С 3.7% са поевтинели жилищата в страната през предходната година при 5.4% през 2016-а. През последните години предлагането доста надвишава търсенето, показват анализатори от консултантската компания Hahn Consulting. Понижаването на цените и стабилизирането на стопанската система още веднъж притеглят вложители. Прогнозите на Международния Валутен Фонд са през тази година стопанската система да нарасне до 1.9%.

„ Най-много от пазара на недвижими парцели пострада жилищният сегмент, който най-вече зависеше от държавните дотации. Лошите времена обаче остават в предишното и обстановката ще се усъвършенства изключително в огромните бразилски градове” е мнението на Марсело Ромеро от Bossa Nova Sotheby’s International Realty.

Между 10% и 30% е било обезценяването на жилищата през последните 3 години. Паралелно с това спад се регистрира и при наемните равнища. Едва през четвъртото тримесечие на 2017 година се регистрира лек растеж.

За последните 5 години бразилският реал се е обезценил с 40% по отношение на американския $, което прави бразилските парцели по-достъпни за купувачи от Съединени американски щати.

На най-популярното крайбрежие – североизточното, задграничните вложители са сред 25% и 30%. Близо една пета от тях са от Португалия. Не е дребен и броят на купувачите от Италия, Испания, Скандинавия, Англия, Съединени американски щати и Канада. Примерно по към 10% от всяка страна. Като цяло близо 10% от осъществените сделки с парцели са с чужденци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР