След няколко години застой Intel се подготвя значително да разшири

...
След няколко години застой Intel се подготвя значително да разшири
Коментари Харесай

Новите графични ядра на Intel ще поддържат DisplayPort 1.4a интерфейса

След няколко години застой Intel се приготвя доста да разшири функционалните благоприятни условия на своите графични ядра. Това са графичните ядра, интегрирани в множеството мобилни и десктоп процесори. Да си напомним, че към сегашен ден при iGPU на Intel се употребява графичната архитектура Gen 9.5, появила се за първи път в процесорите Core от шесто потомство (Skylake).

Новите процесори Intel Ice Lake ще имат графични ядра, основани на микроархитектурата Gen 11 . Тя е присъща освен с нараствания брой изпълнителни блокове (Execution Units), само че и с редица хардуерни усъвършенствания. Сред тях са поддръжката на стандарта DisplayPort 1.4a дружно с технологията за компресия на данните VESA Display Stream Compression (DSC).

Благодарение на новата графична архитектура, процесорите на Intel ще могат да възпроизвеждат изображения с резолюция 5120х2880 пиксела при кадрова периодичност 120 Hz. Ще се поддържат и 8К екраните с периодичност на възобновяване 60 Hz.

Според наличната към сегашен ден информация, новите процесори Intel Ice Lake би трябвало да излязат през втората половина на идната година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР