След няколко часа безплодни коментари, които повториха позициите на отделните

...
След няколко часа безплодни коментари, които повториха позициите на отделните
Коментари Харесай

Депутатите пуснаха

След няколко часа безплодни мнения, които повториха позициите на обособените политически сили при разискването на плана в обособените комисии, депутатите пуснаха на първо четене плана за дърржавен бюджет за тази година. " За " гласоподаваха 156 депутати, 71 се въздържаха, а 1 бе срещу. По време на дебатите Българска социалистическа партия и " Възраждане " оповестиха, че няма да поддържат плана.

Реплика в края на деня на Йордан Цонев от Движение за права и свободи, че партията е решила да поддържа плана без значение дали ѝ харесва държавното управление единствено с цел да се стабилизират страната и обществените финанси накара депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски да разгласи, че Движение за права и свободи може да изиска всичко, тъй като очевидно без негова поддръжка нищо не може да стане.

Българска социалистическа партия в лицето на Румен Гечев за следващ път укори кабинета, че се фиксира в свеждане на бюджетния недостиг до 3% единствено поради нестабилно участие в еврозоната вместо да прави обществени и други разноски, а да доближи България развитите страни, които употребяват еврото, а имат много по-големи дефицити.

Икономистът Георги Ганев от " Продължаваме промяната - Демократична България " подсети, че 3% бюджетен недостиг на касова основа не е фиксация на държавното управление, нито е единствено поради еврозоната, а е условие на текст от Закона за обществените финанси.

Самата Нинова разгласи, че от плана не се вижда никаква смяна, нито продължение на тезата за постигането на лява политика с десни ограничения, макар многократните пояснения на финансовия министър, че напредването на времето изисква да се направи бюджета, който да разреши на страната да действа и че в него няма нищо революционно.
Подробности очаквайте по-късно на.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР