След Новичок“ и редица други мощни неконвенционални оръжия на Путин

...
След Новичок“ и редица други мощни неконвенционални оръжия на Путин
Коментари Харесай

„Сваряване“ на мозъка с микровълни – новото секретно оръжие на Путин

След „ Новичок “ и редица други мощни неконвенционални оръжия на Путин и неговата войска от секрети сътрудници, в този момент идва ред на ново – „ сваряване “ на мозъка с микровълни. Това съгласно мнозина проверяващи медии е новото секретно оръжие на Путин. Става дума за все по-нашумелия „ Хавански синдром„.

Съвместно следствие на „ Хаванския сидром “ – мистериозно здравословно положение, от което са наранени американски дипломати и държавни чиновници – откри доказателства, че виновна за това с доста огромна възможност е съветска военна част за убийства, напомня SafeNews.

Какво е 29155?

29155 е съветско шпионско поделение с печална популярност. Според немското списание „ Шпигел “ се занимава със саботажи и убийства. То стои и зад гърмежите във военни хранилища в България.

Според информация на Руската редакция на Дъждовни води чиновници на това поделение, което се числи към Главното ръководство на Генералния щаб на Въоръжените сили на Русия (бившето ГРУ) са употребявали против американски дипломати скрито оръжие, което провокира по този начин наречения „ Хавански синдром “. До такива заключения стигат проверяващи публицисти от „ Шпигел “, телевизия СиБиЕс Нюз и „ Инсайдър “, които години наред работят по тематиката. Синдромът е прочут с това име, тъй като за пръв път притегли внимание точно в посолството на Съединени американски щати в Куба.

Журналистите са съпоставили информациите за пътуванията на сътрудници на съветското военно разузнаване в чужбина и са открили съвпадения по време и място с проявленията на „ Хаванския синдром “.

Придвижванията на такива сътрудници из Европа през 2014 година съответстват да вземем за пример със серия от странни офанзиви против сътрудници на американското консулство във Франкфурт на Майн. Американски държавен чиновник, намиращ се в консулството там, е бил повален в безсъзнание от нещо сходно на мощен енергиен лъч “. „ По-късно жертвата е диагностицирана с травматично мозъчно увреждане, а също по този начин е съумяла да разпознава основан в Женева действен служащ от поделение 29155.

През 2016-2017 година американски дипломати неведнъж оповестяват за странни здравословни проблеми – а тъкмо по това време там са пристигнали група сътрудници от 29155. През 2021 година такива сътрудници е имало и в Грузия, където брачната половинка на американски посланик, която по-късно на фотография разпознава един от сътрудниците, също претърпява тежка здравословна рецесия. „ Странни съвпадения “ от същия тип са регистрирани още в Белград и в Ханой, се показва в журналистическото следствие.

150 случая на набези с акустично оръжие

Какво тъкмо се случва със здравето на жертвите? Симптомите на „ Хаванския синдром “, които американските чиновници назовават „ аномални здравни произшествия “ (AHI), включват рисково главоболие, световъртеж, гадене и болки в ушите.

Бивш сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ споделя пред „ Шпигел “, че случаят с хипотетично акустично оръжие го изпратил в пенсия по болест, само че и до през днешния ден има признаци. Списанието изброява недоволствата и на други наранени: звук и увеличено налягане в ушите, болки, чувство за трептения и напрежение в главата. Други недоволства са за бумтене в ушите, нарушено зрение, световъртеж и когнитивни проблеми.

„ Шпигел “ загатва няколко случая: „ В Гуанджоу в Китай жертва станаха американският посланик Марк Ленци и фамилията му. В хотел в Шанхай пострада чиновник на Министерството на търговията на Съединени американски щати, в Белград пък – агентка на Централно разузнавателно управление на САЩ, която тъкмо в оня миг кърмела бебето си. “

Две огромни изследвания на Националния институт по опазване на здравето, излезли този месец, преглеждат положението на над 80 държавни чиновници и членове на техните фамилии, претърпели „ аномални здравни произшествия “ тук-там, включващи Съединени американски щати, Куба, Китай и Австрия.

Дейвид Релман, академик от Станфордския университет, отбелязва, че две предходни изследвания, в които е взел участие, „ са открили, че случаите с ненадейно зародили, зависещи от местоположението сетивни явления не наподобяват на нито едно разстройство, разказано в неврологичната или общомедицинската литература, и са евентуално породени от външен механизъм “.

Оплаквания са постъпили от 1500 евентуално потърпевши, само че съгласно държавни кръгове във Вашингтон единствено 150 случая дават отговор на описанието на „ Хаванския синдром “.

„ Шпигел “ и другите медии, участващи в следствието, настояват, че в изброените случаи може би е било употребявано микровълново оръжие.

Разследващите публицисти са се добрали и до електронно писмо на един от основните участници в групата, Иван Терентиев, в което се удостоверява изследването на „ евентуалните благоприятни условия на едно несмъртоносно акустично оръжие при воденето на градски военни дейности “.

Германското списание счита, че първото нападение е осъществено не в Хавана, а във Франкфурт на Майн на 25 септември 2014 година. И прибавя за сътрудниците на 29155: „ Групата вероятно носи отговорност и за покушението с отрова против съветския сътрудник Сергей Скрипал във Англия и за саботажите против хранилища с муниции в България и Чехия. Агентите от поделение 29155 са реализатори на груби поръчки. Те са подготвени за провеждането на деликатни интервенции в чужбина. Според оценката на западни служби за сигурност те към този момент от години водят подмолна война в Европа, като неведнъж пътуват с елементарна туристическа виза и употребяват подправени самоличности. Целта им: да отслабят Запада. “

Нападения с ориентирани, пулсиращи електромагнитни талази

Разследващите публицисти цитират оценката на професор Дейвид А. Рилман от Станфордския университет, който твърди, че e преглеждал част от потърпевшите. Според него едно всред няколкото съответстващи пояснение е „ нахлуване с ориентирани, пулсиращи електромагнитни талази “. А съгласно отчет на американски секрети служби от 2022 година, по който е работил и професорът, вероятни били три разновидности за влияние: посредством термоакустични резултати, посредством мощни електромагнитни полета или пък посредством избрани фреквенции, които нарушават токовете в мозъка.

Засега държавното управление на Съединени американски щати разяснява въздържано резултатите от журналистическото следствие: резултатите и възможните аргументи щели да бъдат разследвани предпочитано и с присъединяване на разнообразни ресори.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче отхвърли съмненията на екипа проверяващи публицисти с аргумента, че няма никакви доказателства за изказванията на публицистите. Те от своя страна приканват управляващите в Съединени американски щати да извърнат съществено внимание на косвените улики, че съветското военно разузнаване е забъркано в потреблението на акустично оръжие.

 

Източник – Deutsche Welle, Axios/Превод:SafeNews

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР