След неуспешните опити от четвъртък и петък миналата седмица вотът

...
След неуспешните опити от четвъртък и петък миналата седмица вотът
Коментари Харесай

Вотът на недоверие към кабинета “Денков” се провали

След несполучливите опити от четвъртък и петък предходната седмица вотът на съмнение към кабинета “Денков ” да бъде гласуван, през днешния ден най-сетне Народното събрание събра кворум. Опозицията “Възраждане ”, Българска социалистическа партия, “Има подобен народ ” и непринадлежащия към парламентарна група Радостин Василев не съумяха обаче да съберат задоволително поддръжка и вотът не мина.

Опозицията се опита да смъкна държавното управление с претекста, че се е провалило в политиката си в бранш защита и национална сигурност. Срещу вота на съмнение гласоподаваха групите на ГЕРБ, “Продължаваме смяната – Демократична България ” и Движение за права и свободи. Те събраха общо 155 гласа “против ”. Вотът на съмнение получи 71 гласа “за ” от групите на “Възраждане ”, “Има подобен народ ”, Българска социалистическа партия и един народен представител от ГЕРБ.

Това е вторият избор на съмнение към кабинета “Денков ”. Първият беше импортиран още веднъж от “Възраждане ”, Българска социалистическа партия, “Има подобен народ ” и непринадлежащия към парламентарна група Радостин Василев за неуспех на държавното управление в бранш енергетика и също беше несполучлив.

 

 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР