След нестабилни няколко години след избухването на COVID-19, икономиката започва

...
След нестабилни няколко години след избухването на COVID-19, икономиката започва
Коментари Харесай

Ще паднат ли лихвите на жилищния капитал под 8% през 2024 г.? Експертите преценяват

След нестабилни няколко години след експлоадирането на COVID-19, стопанската система стартира да демонстрира признаци на стабилизиране.

Процентът на инфлация се колебае сред 3% и 4%, спад от 9,1% през 2022 година и Фед допуска, че повишението на лихвите е завършило за този цикъл. Освен това междинната продажна цена на жилищата в Съединени американски щати се открива в диапазона от 400 000 до 450 000 Щатски долар, с към 100 000 Щатски долар по-висока от междинната за първата половина на 2020 г. 

Ако сте закупили жилище през или преди 2020 година, вие евентуално се намирате на много малко нов капитал. Въпреки това, заради поредицата покачвания на лихвените проценти през последните две години, лихвените проценти по продуктите за заемане на жилища като заеми и кредитни линии за личен капитал (HELOC) бяха нараснали. Към 5 февруари 2023 година междинната рента по жилищния заем е 8,95%, а междинната рента HELOC е 9,27%.

Добрата вест е, че евентуално се задават понижения на ставките. По-долу ще разгледаме доколко специалистите считат, ч...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР