След непредвидената априлска пауза битката за световните титли във Формула

...
След непредвидената априлска пауза битката за световните титли във Формула
Коментари Харесай

Формула 1 се завръща с едно от най-щурите си състезания

След непредвидената априлска пауза борбата за международните трофеи във Формула 1 се възобноявава с една от най-щурите съревнования в календара на шампионата – Гран При на Азербайджан.

Уличното трасе в Баку постоянно предлага вълнуващи и непредвидими надпревари, а през тази година то одобри и първия спринт за сезона. В него успеха бе за Серхио Перес, който обаче ще започва трети през днешния ден, откакто се класира на тази позиция в петъчната подготовка.
 Серхио Перес се оказа прекомерно мощен за Леклер и победи в спринта в Баку Серхио Перес се оказа прекомерно мощен за Леклер и победи в спринта в Баку
Пред него на първата редица ще застанат Шарл Леклер, за който това е трети следващ полпозишън в Гран При на Азербайджан и Макс Верстапен. Двамата финишираха надлежно втори и трети в късото съревнование през вчерашния ден.
 Невероятен Леклер с трети следващ полпозишън в Баку Невероятен Леклер с трети следващ полпозишън в Баку
Четвъртото място на стартовата решетка край крайбрежията на Каспийско море ще бъде заето от съотборника на Леклер във Ферари Карлос Сайнц, а на третата редица ще застанат старите познайници Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо. Топ 10 на старта ще добавят Ландо Норис, Юки Цунода, Ланс Строл и Оскар Пиастри.

След вчерашния спринт разликата сред Верстапен и Перес на върха в генералното класиране при водачите е 13 точки в интерес на международния първенец, който през днешния ден ще гони своя втори поредеден триумф в Гран При на Азербайджан. В отборния шампионат преимуществото изрично е за отбора на Ред Бул, който води с цели 68 пункта на екипа на Астън Мартин, чието показване в Баку е мощно повлияно от проблемите в системата DRS на Алонсо и Строл.
 Пълно класиране при водачите във Формула 1 след спринта в Азербайджан Пълно класиране при водачите във Формула 1 след спринта в Азербайджан
Състезанието за Гран При на Азербайджан, четвърти кръг за сезон 2023 във Формула 1, започва в 14:00 часа българско време и ще може да бъде следено онлайн със Sportal.bg .

Снимки: Sportal.bg | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР