След необичайно високите температури през последните седмици от днес зимата

...
Коментари Харесай

Зимата се завръща днес с жълт код и сняг през нощта

След извънредно високите температури през последните седмици от през днешния ден зимата ще подсети за себе си с внезапно утежняване на времето, което ще продължи и през новата седмица, когато се чака доста студено време и оптимални температури близки до нулата

От Националния институт по метеорология и хидрология оповестиха жълт код за дъжд или мощен вятър в 16 области за днешния Ивановден. Очаква се следобяд на някои места да превали и сняг.

Прогнозата добавя, че през днешния ден в цялата страна ще бъде облачно облачно , като на доста места ще има превалявания от дъжд, по-значителни ще са по количество в южни региони и там ще прегърми. Ще духа сдържан, в източната половина от страната краткотрайно мощен вятър от юг-югоизток, който след обяд ще отслабва.

Максималните температури през днешния ден все ще ще бъдат сравнителни високи за началото на месец януари – сред 11° и 16° , в София – към 11°. През нощта против понеделник в североизточните региони вятърът ще се ориентира от североизток, ще е най-вече сдържан. С него температурите ще се намаляват и тук-там там дъждът ще се примесва и ще минава в сняг .

Над планините ще е облачно с превалявания от сняг, под 1800 метра – от дъжд. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър . Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра – към 1°.

Над Черноморието облачността ще бъде забележителна, с превалявания от дъжд, на обособени места по южното крайбрежие съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 13°-15°.

Истинското захлаждане стартира от вторник, когато оптималните температури в цялата страна ще бъдат близки или под нулата .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР