След наводнението в Царево започва организация за подпомагане на пострадалите.

...
След наводнението в Царево започва организация за подпомагане на пострадалите.
Коментари Харесай

От БСП плюят по управляващите: Дали държавата ще помогне?! Денков изпълнява чужди поръчки

След наводнението в Царево стартира организация за подкрепяне на потърпевшите. Не всички хора могат да получат помощ, защото нямат регистрация там и са пристигнали единствено за летния сезон.
„ Не съм сигурна, че страната ще помогне. Поискахме чуване на мин.-председателя и финансовия министър. Съмняваме се, че средствата ще стигнат. Нека си зададем въпроса с какво ще бъдат подкрепени тези хора. За да получат помощи, хората би трябвало да дават отговор на избрани критерии. В Карловско предходната година също пострадаха хора по време на злополучие. На някои от тях към момента не им е помогнато “, сподели Мая Димитрова от Българска социалистическа партия.
В летния интервал в Царево има доста летовници, които са предпочели да прекарат почивката си на каравана и не са регистрирани там. Те не влизат в критериите и няма да получат подкрепяне. Димитрова разгласи, че Българска социалистическа партия готви законодателни промени за справяне със обстановката, само че обърна внимание, че най-важното е управляващите да работят в синхрон.
„ Държавата споделя, че ще се провиснал някакви средства и ръководещите се оправдават с това, че няма закони. Ще обявим ограниченията, които планираме, идната седмица. Не са неприятни законите, а контролът на тези закони “, разяснява гостът в ефира на Bulgaria ON AIR.
Според Димитрова това наводняване също ще бъде „ пометено “, и макар че има природа, против която не можем да се борим, има и предварителни защити, които би трябвало да се вземат. Тя съобщи, че всеки един депутат би трябвало да поддържа ограниченията в името на хората. Гостът изрази мнение и за измененията в Закона за придвижването по пътищата и посочи, че от Българска социалистическа партия желаят по-високи наказания за пияни и дрогирани водачи.
„ Имаме и рецензии, само че има и позитивни неща. Друг е въпросът за лишаване на колите. Държавата би трябвало да влезе в ролята си и да направи повече лаборатории, с цел да не се чака 6 месеца за резултатите “, сподели Мая Димитрова.
Тя разяснява и признанията на ръководещите за ролята на Алексей Петров при основаването на държавното управление и завръщането на предприемача Васил Божков.
„ Има паралелна страна и ръководещите си го признават. Денков е сложена фигура, която извършва непознати поръчки. Свидетели сме, че всичко, което се сподели в този запис, се случва. Вероятно Божков е имал някаква спогодба. Завръщането му надали е инцидентно “, разяснява гостът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР