След нападението срещу културния център Крокус сити хол в Красногорск,

...
След нападението срещу културния център Крокус сити хол в Красногорск,
Коментари Харесай

11 задържани след терора в Крокус сити хол край Москва

След нападението против културния център " Крокус сити хол " в Красногорск, Подмосковие проверяващите изземат оръжия и муниции от постройката. Това демонстрира малко видео, публикувано от Държавния следствен комитет на Русия рано сутринта в събота. На видеото се виждат автомат " Калашников " и колани с пълнители, пълнители и доста патрони . Разследващите другар чували с гилзи.

Видеото е съпроводено от къса информация , че оперативните дейности на място не престават. Извършва се оглед на телата на починалите. Следственият комитет удостоверява повече от 60 починали, като се показва: " За страдание количеството жертви могат да се усилят . " Назначават се за осъществяване всички нужни експертизи - генетични, балистични, дактилоскопични. Ще бъдат прегледани и всички записи на камери от видеонаблюдението.

Руската държавна осведомителна организация ТАСС заяви, като се базира на сътрудник на мястото на случая, че телата на починалите към събота сутринта към този момент са изнесени от културния център. Според управляващите повече от 60 души са били убити и към 145 души са ранените.

Нападението над " Крокус сити хол " стартира през вчерашния ден вечерта, преди концерт на рок групата " Пикник ". Няколко въоръжени мъже откриха огън от партерния етаж , продължавайки да стрелят и в други пространства. Според свидетелства те са провокирали и пожар, който обхвана най-малко 1/3 от постройката . Пожарникарите се бориха с огъня часове наред, а откакто в началото бе обявено, че пожарът е овладян, на сутринта още веднъж се появиха открити пламъци. В потушаването на стихията се включиха и хеликоптери .
 Над 60 починали и стотици ранени след пукотевица, гърмеж и пожар в концертна зала в Русия Обновена
Над 60 починали и стотици ранени след пукотевица, гърмеж и пожар в концертна зала в Русия

Нападателите са били най-малко трима, " Ислямска страна " пое отговорност

ДАЕШ, афганистанският клон на ислямската организация, в изказване пое отговорност за осъществения терористичен акт. В малко изказване се показва, че хората й са се прибрали невредими.

115 души от посетителите на събитията в " Крокус " са приети в болница , като 5 от тях са деца. 60 от потърпевшите са в тежко положение , по данни на Министерство на здравеопазването на Руската федерация. Здравната работа на Подмосковието разгласява обаче лист с имената на 145 потърпевши. Министерството на изключителните обстановки пък даде лист с 99.

При следене на събитията ТАСС показва, че още при първите информации Червеният площад в Москва е отцепен, а ограниченията за сигурност на летищата и всички културни зали и центрове са усилени. В Москве и Подмосковието бяха анулирани всички всеобщи мероприятия.

Телеграм-каналът Baza заяви, че правоохранителинте органи търсят четирима души в камуфлажни облекла , които са напуснали мястото на закононарушението. Агенция РИА разгласява фотография на бял автомобил Renault Symbol с регистрационни номера от Тверска област.

" Новая газета Европа " разпознава последния притежател на автомобила, който го е продал преди към седмица на брата на своята жена. Той пък декларирала, че автомобилът е необходим на негов другар. Руските медии оповестиха, че автомобилът е бил пребоядисан - преди този момент е бил черен на цвят.

По-късно се съветските медии оповестиха, че се търси още един автомобил, втори - Renault Fluence сив на цвят.

" Комерсант " заяви, базирайки се на правоохранителните органи, че нападателите са имали военна или най-малко стрелкова подготовка . Анонимни канали в Telegram оповестиха, че терористите са засечени в Брянска област, като един от тях даже е бил обезвреден.

Официалните съветски управляващи до в този момент съобщаваха никаква информация по въпроса за терористите. Малко след 10 ч. българско време на формалния уебсайт на Кремъл беше оповестено, че шефът на съветската работа за сигурност ФСБ Александър Бортников е докладвал на президента Владимир Путин за задържането на 11 души , в това число четиримата директни участници в терористичната офанзива в " Крокус сити хол ".

Бортников също информира руския държавен глава за работата на ФСБ за идентифициране въз основата терористите.
 Съединени американски щати удостоверяват присъединяване на ДАЕШ в офанзивата в съветската концертна зала
Съединени американски щати удостоверяват присъединяване на ДАЕШ в офанзивата в съветската концертна зала

Преди седмици са предупреждавали Москва за подготвяните офанзиви

Съединените щати разполагат с разследваща информация, потвърждаваща изказванието на Ислямска страна е  отговорността за въоръженото нахлуване .

Съединени американски щати също по този начин припомниха, че  за заплахата от офанзива.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР