След мразовитото утро с отрицателни температури в цялата страна, през

...
След мразовитото утро с отрицателни температури в цялата страна, през
Коментари Харесай

Максималните температури следобед ще са от 7° до 12°

След мразовитото утро с негативни температури в цялата страна, през втората половина на деня, с до сдържан югозападен; в Дунавската низина западен вятър ще се затопля и оптималните температури ще са сред 7° и 12°, в София към 11°. Облачността ще бъде раздрана.

През нощта ще бъде съвсем безшумно, по-значителни нараствания на облачността ще има в северозападните елементи от страната, където преди обяд ще превали и слаб дъжд. Минималните температури в множеството региони ще са сред минус 2° и 3°.

Повишение следва на следващия ден при оптималните температури м/у 11° и 16°, в София към 12°. През деня тук-там и в планинските региони ще превали, а от северозапад облачността ще понижава. Ще духа слаб югозападен вятър, след обяд за малко в западната половина от страната ще се ориентира от северозапад.

Много прохладно ще бъде в планините - вятърът ще е с посока от северозапад и ще е сдържан, краткотрайно мощен. Облачността ще е промелива, след обяд в масивите от Западна България с валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг.

Максималните температури в курортите: към 1° над нулата на Алеко, 6° в Боровец и Банско, 8° в Пампорово. Опасността от лавини отвън обработените ски писти остава огромна.

Поглед към Европа: повече слънце ще има над южните региони от континента. В Западна и по-голямата част от Централна Европа, както и в скандинавските страни, облачността ще е забележителна, на доста места с превалявания от дъжд, а в северните елементи от Норвегия и Швеция от сняг. Облачно, с превалявания от сняг ще бъде и в прибалтийските страни, както и в Европейска Русия.

В северозападната част от Балканите облачността ще е по-често забележителна и тук-там там ще превали дъжд. В южните и източните региони ще бъде най-вече слънчево.

В събота температурите у нас ще се покачат още малко. Още през нощта против понеделник облачността ще се усили и вплътни и през множеството дни от идната седмица ще доминира облачно време.

В понеделник от запад ще стартират превалявания от дъжд, които до вечерта ще обзет по-голямата част от страната. Има нараснала възможност за обилни количества в Западна България. Във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

През идващите дни превалявания, най-вече слаби, ще има тук-там в централната и източната част от страната, както и в планините. Понижението на температурите ще продължи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР