След многобройни предположения, пускане на информация на порцийки и години на изчакване,

...
След многобройни предположения, пускане
на информация на порцийки и години на
изчакване,
Коментари Харесай

Нов срещу стар - 2019-а BMW Серия 1 срещу 2015-а BMW Серия 1

След многочислени догатки, пускане на информация на порцийки и години на изчакване, третото потомство на BMW Серия 1 излезде най-сетне. Добре е да видим разликите сред него и предшественика му.

Докато второто потомство BMW 1 серия е модел със задно задвижване /RWD/, то третото потомство BMW 1 серия е с предно /FWD/. Втората огромна разлика с предишния модел е че няма да се предлага във версия с 3 порти. Третото потомство BMW Серия 1, въпреки че е модел с предно задвижване, изглежда по-спортно и много по-сложно. Дали прекосяването от RWD към FWD ще се окаже плюс ще покаже времето. Изцяло новото BMW Серия 1 ще излезе на първите пазари на 28 септември 2019 година.

BMW Серия 1 към този момент няма скучно лице. Благодарение на наклонените, напълно-LED фарове и по-голямата, еднокамерна решетка за “бъбреците ” с явен мрежест дизайн с 3D детайли, колата е по-доминираща и нападателна начело. Освен това, по-широкият централен въздухозаборник и изпъкналата ризница в по-ъглови структури оказват помощ на компактния хечбек да направи още по-силно усещане.

Погледнато в профил поясната линия се издига обратно по-впечатляващо, придавайки по-елегантен аспект на остъкляването. Пречупването на Хофмайстер към този момент е интегрирано в С-стълба. За първи път има опция за 19-инчови колела, задните светлини, също са цялостни светодиодни модули в познатата „ L “ форма, само че са забележимо по-тесни и по-смели. Задното стъкло има по-рязък ъгъл и това допринася още за спортния темперамент на автомобила.

Горе, за първи път, има панорамен покрив, който, както и доста други ключови характеристики на колата, е по желание на клиента. Кабината е станала по-привлекателно място, посредством на по-силния дизайн и забележимото увеличаване на пространството. Има още 33 мм повече за колената, не по-малко от 19 мм по-голяма височина в задната част и 13 мм повече място за раменете в задната част. Предните пасажери се възползват от 42 мм повечко широчина за раменете. Това се дължи в огромна степен на прекосяването към предно предаване, което значително подобрява вътрешното пространство и осигурява по-голям размер на багажника.

Арматурното табло, въодушевено от тези на другите последни модели на BMW, предава чувство на минимализъм. Инструментите и централният екран са обединени, което прави кабината по-фокусирана върху водача. И двата са 10.25-инчови екрани и работят с операционната система BMW 7.0. Централната подпора изглежда по-организирана поради понижения брой бутони, нов е и 9.2-инчовият пълноцветен проекционен екран.

Серията BMW 1 2019-а е с дължина 4319 мм, ширина 1799 мм и височина 1434 мм. Колата е с 5 мм по-къса, 34 мм по-широка и 13 мм по-висока. Междуосието е с 20 мм по-дълго - 2670 мм. Обемът на багажника се е нараснал с 20 литра до 380 литра. Сгъването на задната седалка обезпечава 1200 литра багажно пространство.

BMW приготвя 5 години напълно новата си “единичка ”. Баварците споделят, че новият модел е подинамичен и по-спортен от предшественика си. Компанията използва за дребния си модел и за пръв път за свой модел с ДВГ, системата за ограничение на приплъзването на колелата (ARB) от електрическия i3s. Тази система е стандартно съоръжение, значително подобрява сцеплението при ускорение, завиване или шофиране на мокро. Тя използва контролер за приплъзването, разположен в ECU и работи в тясно тандем с DSC системата, с цел да овладее недостатъчната контролируемост на колата на мокро, типична за автомобилите тип FWD. коли.

Благодарение на интелигентното използване на алуминий, смесен с високоякостни стомани, напълно новият модел е с до 30 кг по-лек от предишния модел. Друго преимущество е повишената якост на прегъване и извъртане на каросерията.

2019 BMW Серия 1 - Варианти на мотора
BMW 118i - три-цилиндров бензинов мотор 1,5 литра (140 к.с. / 220 Нм), 6-степенна механична кутия / 7-скоростна DCT, FWD
BMW M135i xDrive - 2.0л четирицилиндров бензинов двигател (306 к.с. / 450 Нм), 8-скоростна автоматична кутия, AWD
BMW 116d - 1.5л трицилиндров дизелов двигател (116 к.с. / 270 Нм), 6-степенна механична кутия / 7-степенна DCT, FWD
BMW 118d - 2.0л четирицилиндров дизелов двигател (150 к.с. / 350 Нм), 6-степенна механична кутия / 8-скоростна автоматична, FWD
BMW 120d xDrive - 2.0л четирицилиндров дизелов двигател (190 к.с. / 400 Нм), 8-скоростна автоматична кутия, FWD
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР