След много студеното утро, температурите през деня съществено се повишиха,

...
След много студеното утро, температурите през деня съществено се повишиха,
Коментари Харесай

През нощта в западните райони ще завали дъжд, в планините - сняг

След доста студеното утро, температурите денем значително се покачиха, изключително в регионите, където духаше южен вятър и имаше и слънчеви часове. В местата с по-мъгливо време, като София да вземем за пример, оптималната температура е едвам градус над нулата.

През нощта в западните региони ще завали дъжд, в планините - сняг. В северозападните региони и високите полета в Западна България ще има условия за поледици. Температурите в петък заран ще са сред минус 1° и 4°, в източните региони до 9°-11°.

През деня ще има валежи от дъжд. В Източна България ще духа сдържан вятър от юг-югозапад и там температурите ще доближат до 14°-16°. В останалата част от страната ще са сред 6° и 11°.

В планините ще вали и дъжд и сняг, като границата ще е на към 1700 метра. Ще бъде и доста прохладно със мощен и плевел югозападен вятър. Максималните темпратури в курортите - от 0° до 10°.

Ветровито и с превалявания от дъжд и сняг, тук-там обилни, ще е в Западна Европа. Сняг ще вали и в северните ширини на континента, а на изток ще доминира облачно и мъгливо време. В Централното Средиземноморие интензивните превалявания ще продължат под въздействие на средиземноморски циклон, който ще дефинира времето на следващия ден и на Балканите.

По-интензивни ще са преваляванията по западното крайбрежие на полуострова и в югоизточните региони, а с понижението на температурите дъждът и в централните региони ще минава в сняг.

У нас в събота ще стартира захлаждане, което в неделя ще обхване и източните региони. Ще има превалявания от дъжд, по-значителни през нощта против неделя в Западна и Южна България.

В неделя във високите полета на Западна България и в припланинските региони дъждът ще премине в сняг, само че преваляванията ще отслабнат, и в доста региони ще спрат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР