След миналия четвъртък всеки може да арестува всеки, казвайки, че

...
След миналия четвъртък всеки може да арестува всеки, казвайки, че
Коментари Харесай

Борисов: Претършуваха всичко, никога не съм имал златни кюлчета

" След предишния четвъртък всеки може да арестува всеки, казвайки, че е очевидец на нещо, на което не е очевидец. Премиерът Кирил Петков стана очевидец на човек, упрекнат по закона Магнитски ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на конференция в централата на партията, съобщи БГНЕС.

Претършуваха всичко – откриха ме на масата с децата у дома. Не откриха нищо. Никога не съм имал златни кюлчета. Никога Горанов не ми е донасял пари, в никакъв случай, съобщи Борисов на първата си медийна изява след 24-часовия му престои в ареста в края на предходната седмица.

Бившият финансов министър Владислав Горанов, който също бе измежду арестуваните в четвъртък, съобщи, че опитът на висши държавни ръководители и членове на изпълнителната власт да се саморазправят с опозицията не е смяната, която чака обществото.

Асен Василев внушава отчет на АДФИ като необходимост за арест по тъмни доби в домовете на български жители, сподели Горанов.

От своя страна Томислав Дончев сподели, че случилото се е тотална институционална неначетеност.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи, че 7 дни след противозаконния арест на Борисов, Горанов и Севдалина Арнаудова, е очаквала по софийските улици да има тълпи от правозащитни организации.

Депутатът Тома Биков сподели, че министър председателят Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков дължат отговор.

Кой носи отговор за това, което се случи в четвъртък, тъй като то слага под въпрос въобще дали България е правова страна, сподели той и означи: Арестът на водача на опозицията е не просто удар против ГЕРБ, а удар против европейската вероятност на България и по тази причина той се разяснява в залата на Европейския парламент.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР