След менопаузата обаче рисковете от кардиологични заболявания са еднакви при

...
След менопаузата обаче рисковете от кардиологични заболявания са еднакви при
Коментари Харесай

Жените имат по-здраво сърце заради естрогена

След менопаузата обаче рисковете от кардиологични болести са идентични при двата пола
Младите дами имат по-здраво сърце от мъжете, твърди съветският проф. Роман Шахнович, водещ откривател в Катедрата по незабавна кардиология към Националния медицински по кардиология " Чазов " в Москва. В дълго изявление пред Лента.ру експертът изяснява на какво се дълги това преимущество.

На въпрос кой боледува по-често от сърдечни болести - мъжете или дамите, кардиологът дава отговор, че в случай че приказваме за исхемична болест на сърцето, това са мъжете. Причината е в хормоналния декор.

Жените имат естроген. Мъжете също, само че в доста по-малка централизация. Естрогенът и другите женски хормони защищават от развиване на атеросклероза. Но тази отбрана е до избрана възраст. След менопаузата здравето на дамите не се разграничава доста от това на мъжете. С разлика от 10 години двата пола стартират да страдат от едни и същи сърдечни болести.

Кардиологът добавя, че и мъжете, и дамите са еднообразно наранени от хипертония.

„ Да си жена има освен компликации, само че и преимущества. Навсякъде по света дамите живеят по-дълго. Като цяло те са по-устойчиви на разнообразни болести “, акцентира проф. Шахнович.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР