След ликвидния шок на една от най-големите борси пазарът на

...
След ликвидния шок на една от най-големите борси пазарът на
Коментари Харесай

Binance се отказва от сделката за придобиване на FTX

След ликвидния потрес на една от най-големите тържища пазарът на криптовалути леко се съвзема Регулаторите на Съединени американски щати изследват дали FTX е обработвала вярно потребителските средства. Според източници шефът на FTX Сам Банкман-Фрид е изискал от вложителите финансиране на недеостиг от 8 милиарда $
Акциите на компании, които имат някаква директна или косвена връзка с криптосвета, продължиха да падат на фона на опасенията за финансовото положение на борсата FTX. Късно в сряда съперникът й Binance удостовери, че изтегля своето желание да я закупи. Фокусираният върху технологиите Nasdaq Composite Index (IXIC) падна с към 2.5%.

Биткойн (BTC) падна с към 15% до под 16 000 $, до момента в който Ether (ETH) с над 15%, търгувайки се покрай 1100 $. Рано в четвъртък трендът се обърна и стартира леко възобновяване, само че като цяло последните дни се оказаха кошмарни за всички криптовалути.
Реклама
Акциите на софтуерната компания MicroStrategy (MSTR), която държи към 130 000 биткойни, паднаха с 20% в сряда. Тези на крипто борсата Coinbase (COIN) с 9.5%. Крипто-фокусираната банка Silvergate (SI) се намали с 12%, до момента в който компанията за финансови услуги Galaxy Digital (GLXY.TO) падна с 16% на фондовата борса в Торонто. Акциите на биткойн копачи като Riot Blockchain (RIOT) и Marathon Digital (MARA) също понижиха цената си доста.
Binance се отхвърли от желанието си да закупи конкурентна крипто борса FTX
Оттеглянето на офертата на Binance постави завършек на плевел ден и половина, в който най-голямата крипто борса в света по размер се съгласи да " избави " своя максимален противник посред неговата ликвидна рецесия. Част от повода за това беше и намерениети на самата Binance да продаде всичките си притежания на борсовия токен FTT на FTX за 500 млн. $.

Сам Банкман-Фрайд (SBF), основател на FTX, беше обичаният и почитан постербой - " белият рицар " на криптовалутата. Освен в случай че не чака различен покупател, излизането на Binance от придобиването евентуално ще подпечата ориста на FTX и с това доверието в крипто промишлеността в допълнение ще намалее както от вложителите на дребно, по този начин и от институционалните вложители.

Най-вероятно ще се намесят и регулаторите, или както самият изпълнителен шеф на Binance Чангпенг Джао (CZ) в писмо до своите чиновници " финансовите регулатори ще станат по-бдителни и ще дават все по-трудно лицензи ".
Реклама As a result of corporate due diligence, as well as the latest news reports regarding mishandled customer funds and alleged US agency investigations, we have decided that we will not pursue the potential acquisition of.
- Binance (@binance)

" В резултат на корпоративни отговорности, както и последните новинарски отчети по отношение на злоупотреби с потребителски средства и хипотетични следствия на американски организации, ние взехме решение, че няма да продължим с евентуалното придобиване на FTX.com. В началото нашата вяра беше да можем да подкрепим клиентите на FTX, с цел да осигурим ликвидност, само че проблемите са отвън нашия надзор или опция да помогнем. Всеки път, когато главен състезател в дадена промишленост се провали, потребителите на дребно ще страдат. През последните няколко години видяхме, че крипто екосистемата става по-устойчива и ние имаме вяра, че с времето изключителните, които злоупотребяват с потребителски средства, ще бъдат отстранени от свободния пазар. ", разяснява Binance в twitter.
Уебсайтът на FTX предизвестява потребителите да не вършат депозити
Два уеб страницата, свързани с основаната на Бахамите крипто борса FTX, потъмняха след рецесията с ликвидността. Малко преди този момент от FTX прибавиха ново предизвестие към клиентите си под формата на яркочервен банер на своя уеб страница FTX.com, предупреждавайки клиентите, че борсата е спряла тегленията. Sad day. Tried, but
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР