След лекия ръст тази година наемите на първокласни офиси запазват

...
След лекия ръст тази година наемите на първокласни офиси запазват
Коментари Харесай

Добър офис под наем за под 13.5 евро на квадрат няма. Цените бавно ще растат нагоре

След лекия растеж тази година наемите на първокласни офиси резервират равнищата от 13.5 евро/кв.м, само че наклонността е към равномерен растеж в кратковременен проект. С над 131 хиляди квадратни метра отдадени площи чартърен офис пазарът в София означи рекордно деветмесечие за последните 10 години, демонстрира разбор на консултантската компания Cushman & Wakefield Forton.

Обемът на пазара сега е сравним единствено с този в предкризисната 2008 година В съпоставяне с деветмесечието на предходната година растежът на покупко-продажбите е 25%. Високата интензивност се резервира и през последното тримесечие. В основата ѝ са както продължаващото разгръщане на фирмите от бранша на осведомителните технологии и центровете за споделени услуги, по този начин и прегрупирането на бизнеси в следствие от сливания и придобивания.
През третото тримесечие на пазара са се появили нови 65 500 кв.м офис площи. Те са в City Tower на площад „Македония“, приключената четвъртата фаза на Expo 2000 в региона на бул. „Никола Вапцаров“, BSR Building 2 край бул. „Шипченски проход“. Общото количество офис площи клас А и Б към септември е 1.7 млн. кв.м.

С плановете, които се чакат през последното тримесечие, общо предлагането през 2017 ще нарасне с над 100 000 кв.м, предвиждат от Cushman & Wakefield Forton. Към момента в градеж или реорганизация са 305 000 кв.м офиси клас А и Б, което е причина за устойчиво предложение през идващите години.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР